NOVO VELIKO JUDO NATJECANJE U RIJECI: Zamet ovog vikenda domaćin Europskog prvenstva u katama

13.05.2022. 16:21 | Novosti, Sport

Foto: Grad Rijeka

Nastavak velikih judo natjecanja u Hrvatskoj pripada Rijeci i Europskom prvenstvu u katama koje će se ove subote i nedjelje održati u dvorani Centra Zamet.  Centar Zamet bit će središte europskog judo svijeta tijekom nadolazećeg vikenda. Na riječkom tatamiju 222 natjecatelja iz 17 država će tražiti put prema titulama europskih prvaka, a među njima i 12 hrvatskih imena. 

„Iznimno smo ponosni što je Rijeka domaćin ovako velikog natjecanja na europskoj razini, čime upotpunjujemo kalendar događanja u godini kada je grad Rijeka Europski grad sporta. Želimo svim gostima dobrodošlicu, ugodan boravak u našem gradu i puno sreće na sportskom planu“, rekao je riječki dogradonačelnik Goran Palčevski, pozvavši sve građane Rijeke i turiste koji budu u gradu, da posjete natjecanje u Centru Zamet.

„Judo u Rijeci ima veliki broj aktivnih članova i posebice djece koja su uključena u rad klubova i sama natjecanja. Čast nam je pozdraviti goste iz cijele Europe u našem gradu i ovim prvenstvom nastavljamo s aktivnostima u godini kada smo Europski grad sporta“, rekla je Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza.

Ispred Europske judo unije (EJU) puno riječi hvale za Hrvatski judo savez i Grad Rijeku imao je Laszlo Toth. „Tijekom COVID razdoblja Hrvatski judo savez je bio jedan od pokretača i glavnih motora europskog juda. Zbog toga je uvijek užitak doći u Hrvatsku, koja je uvijek odličan organizator i domaćin, a pogotovo na Europsko prvenstvo u katama, kojima se mogu baviti svi, od 6 godina pa sve do 90+ godina života. Čestitam svima koji su uključeni u organizaciju na još jednom odličnom događanju koji je ispred nas“.

Ispred Hrvatskog judo saveza natjecanje je najavila Ana Krauthacker, zamjenica glavnog tajnika Hrvatskog judo saveza. „Zahvaljujemo se Gradu Rijeci i Riječkom sportskom savezu, kao tehničkom organizatoru, na svemu učinjenom. Uoči narednih velikih natjecanja, Europskog prvenstva za kadete u Poreču, u lipnju, i Grand Prixa Zagreb, u srpnju, ovo Europsko prvenstvo je važno za cijeli europski i hrvatski judo. Drago nam je da je Hrvatski judo savez u svijetu prepoznat kao vrhunski organizator i vjerujemo da će se to nastaviti i u Rijeci“, rekla je Krauthacker.

Kada se govori o katama, jedan od najvećih stručnjaka u svijetu je Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza. „Kate najtočnije prikazuju izvođenje judo tehnika. Ono što je gramatika za neki jezik to je kata za judo“, opisao je Bradić.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (152)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (152)

SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) PONEDJELJAK, 23. svibnja DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest