Novi rotor na Viškovu, uređen u zvončarskom duhu, promijenio izgled tog dijela mjesta

Foto: Općina Viškovo

Novoizgrađeni rotor na Viškovu donio je, osim većeg protoka vozila, i veću razinu prometne sigurnosti, posebice pješaka, a i promijenio izgled tog dijela Viškova.
“Posebna vrijednost novog rotora je značajno bolji vizualni dojam jer smo dobili atraktivnu promjenu u prostoru. Dobili smo i široke pješačke površine, drvored, klupe za predahnuti, mjesto gdje možeš zastati i popričati. Središnji otok rotora uređen je plavim i bijelim kamenčićima te crvenom maramom – sve u zvončarskom duhu. Svoje zasluženo mjesto dobila je i skulptura Antonja posvećena tradiciji zvončara, kao jednom od četiri nematerijalna kulturna dobra pod zaštitom UNESCO-a koja baštinimo u Viškovu. U sklopu zahvata, spomenik žrtvama fašističkog terora se nakon restauracije vratio na zasluženo mjesto, kao i biste Ivana Matetića Ronjgova i Vitomira Širole Paje”, navela je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest