U sudaru dvaju automobila kod grada Krka poginuo 22-godišnji mladić, vozač riječkog “peugeota”

22.08.2021. 08:35 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Fiore Vežnaver

U srazu riječkog “peugeota” i njemačkog “seata” ozlijeđeno je sedam osoba. Tragedija se dogodila kada je vozač “peugeota” zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prilikom kočenja prešao na lijevu stranu ceste 

Jedna poginula osoba i sedmero ozlijeđenih, bilanca je stradalih u prometnoj nesreći što se rano jutros dogodila na otoku Krku, na državnoj cesti, u blizini grada Krka. Smrtno je stradao 22-godišnji vozač automobila “peugeot”, riječke registracije. Službeno je objavljeno tek da je riječ o hrvatskom državljaninu, no neslužbeno se saznaje da se radi o mladiću iz riječke regije.
Nakon okončanog očevida Policijska uprava primorsko-goranska objavila je da se nesreća na dionici grad Krk – Malinska, u blizini karting staze, dogodila oko 4.35 sati, nakon što je 22-godišnji vozač “peugeota” zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom. Zatim je prilikom kočenja prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u osobno vozilo marke ”seat’,’ njemačkih registracijskih oznaka.

Preminuo na mjestu događaja

Nesretni vozač “peugeota” preminuo je na mjestu događaja. U automobilu s njime nalazilo se još troje putnika, hrvatskih državljana u dobi od 19, 21 i 22 godine, dok se u “seatu” nalazilo četvero stranih državljana, od čega dvoje djece. Svim sudionicima prometne nesreće pružena je liječnička pomoć, a njih šestero prevezeno je u KBC Rijeka.
Tijekom očevida, kojim je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice, promet se odvijao alternativnim pravcima: u smjeru Krka prema Rijeci županijskom cestom, dok se iz smjera Rijeke prema Krku odvijao lokalnom cestom, sve do 8.50 sati uz regulaciju policijskih službenika.
Ova nesreća dogodila se samo dan nakon što je u subotu ujutro na području Drage Bašćanske poginuo 21-godišnji motociklist, a njegova suvozačica teško ozlijeđena.

Dan ranije na Krku poginuo 21-godišnji motociklist 

Tragičan udes se dogodio oko 3,30 sati, u trenucima kada je 21-godišnjak upravljao motociklom “piaggio”, riječkih registracijskih oznaka. Prema dosadašnjim rezultatima očevida, motociklist je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilo te pao s motocikla, kao i njegova 23-godišnja suputnica. Vozač je preminuo na mjestu događaja, a njegova putnica je zadobila teške ozljede, te hitno prevezena u KBC Rijeka, gdje je zadržana na liječenju. Policija je izvijestila kako je utvrđeno je da je stradali 21-godišnjak upravljao motociklom bez potrebne “A” kategorije i da prilikom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu.
Prema službenim podacima, u prvih sedam mjesecu ove godine na cestama Primorsko-goranske županije poginulo je čak 87,5 posto više osoba nego u istom lanjskom razdoblju (ove godine 15, lani 8 žrtava). Ove godine se bilježi i porast broja ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama.

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest