Noćna regata tradicijskih barki u Iki oduševila publiku

24.07.2023. 10:09 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Prošle godine započet niz regata tradicijskih barki koje se provode u sklopu europskog projekta “Interpretacija 300 let škvera va Ike”, s ciljem zaštite prirodnih resursa te valorizacije kulturne, primorske i ribarske baštine, završen je trećom regatom koja je oduševila svojim noćnim izdanjem.
Na regati je sudjelovalo 12 tradicijskih barki u tri kategorije, a impozantnu sliku noćne regate popratila je brojna publika. Pod vodstvom Roberta Mohovića, vodila se zanimljiva borba na regatnom polju, a po završetku plova svi sudionici su predstavljeni publici te nagrađeni velikim pljeskom. Potom su proglašeni najbolji u kategorijama Vele barke, Pasare i Guci. Pehare im je uručio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, dok je nakon podjele priznanja zabava nastavljena uz prigodnu glazbu i ugostiteljsku ponudu.
Poseban dan u Iki počeo je programom namijenjenim najmlađima. Kreativne i edukativne radionice na temu izrade jedrenjaka od naplavina koju je vodila akademska umjetnica Tanja Blašković, gastro radionica Damjana Miletića na temu važnosti konzumacije ribe, na koju se nadovezao cooking show chefa Vlade Božurića i prezentacija ribarskog pribora Duška Jeličića Duleta, privukli su velik broj djece iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest