Nakon nevremena vatrogasci u Rijeci u tri sata odradili stotinjak intervencija, u Opatiji ozlijeđena jedna osoba

21.07.2023. 20:41 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: DVD Drenova, Facebook, portal Burin, Grad Rijeka

Vatrogasci su nakon današnjeg nevremena, samo od 16 do 19 sati, odradili stotinjak intervencija na riječkom području. Uglavnom se radilo o stablima i granama koji su pali na cestu ili na parkirane automobile. Najveći događaj je pad dizalice na kontejnerskom terminalu na Brajdici. Ozlijeđenih u Rijeci u nevremenu nije bilo, dok je na opatijskom području jedna osoba ozlijeđena, te prevezena u riječki KBC radi liječničke pomoći.
Objavljeno je to večeras na izvanrednoj konferenciji za novinare u krugu Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, sazvanoj nakon sastanka predstavnika interventnih službi i nadležnih riječkih gradskih službi u povodu nevremena.


Goran Palčevski, zamjenik riječkog gradonačelnika, kazao je da su u nevremenu što je oko 16 sati zahvatio riječku regiju nastale značajne materijalne štete. Olujni vjetar rušio je stabla i grane, pa su zbog toga bile i zatvorene neke prometnice. Veća šteta je, osim u slučaju pada dizalice na Brajdici, pričinjena na krovištu osnovne škole na Srdočima.  U Rijeci, srećom, nije bilo ozlijeđenih, ali je došla informacija da je u riječki KBC stigla osoba ozlijeđena na opatijskom području.


Dario Gauš, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, kazao je da trenutno (u 19 sati) vatrogasci rade punim kapacitetom s dvije smjene, a angažirana su i dva gradska dobrovoljna vatrogasna društva (Sušak i Drenova).
Pred nama je burna noć u raščišćavanju posljedica nevremena – konstatirao je Gauš, pozivajući građane da ne zovu ako to zaista nije neophodno, jer su preopterećeni pozivima na intervencije. Vatrogasci su bili i na Brajdici, pregledali situaciju i osigurali se da ne prijeti opasnost od požara, no ono što se dogodilo s velikom dizalicom nadilazi njihove mogućnosti saniranja posljedica.
Milivoj Cuculić iz Policijske uprave primorsko-goranske je izvijestio da je do 19 sati primljeno pedesetak dojava građana vezanih za nevrijeme. Uglavnom se radilo o padu stabala i grana. Policija osigurava mjesto događaja gdje se srušila dizalica na Brajdici.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest