Nagrađeni najljepše uređeni adventski izlozi u Rijeci

28.12.2022. 11:55 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

U Salonu Grada Rijeke dodijeljene su tradicionalne nagrade za najljepše blagdanske izloge. Titulu najljepše uređenih ponijeli su izlozi cvjećarnice Čičak, trgovine Elements by J. i izlog Male galerije Bruketa.

Tri najljepše uređena izloga poslovnih prostora odabrana su u sklopu projekta „Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva“ kojeg Grad Rijeka putem Odjela gradske uprave za poduzetništvo, a u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost i Turističkom zajednicom grada Rijeke provodi od 2012. godine.

Povjerenstvo koje je odabralo najljepše uređene izloge u ovo blagdansko vrijeme činili su Vesna Martić kao predstavnica Grada Rijeke, Iva Pevalek iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Marko Mikašinović iz Turističke zajednice grada Rijeke, a kriterij za odabir bili su originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda kao i uporabi dekorativnih elemenata, estetski sklad te blagdanski ugođaj.

Prema tim kriterijima  izlog Cvjećarnice Čičak odabran je kao najljepši, na drugom mjestu je izlog trgovine Elements by J., dok je na trećem mjestu izlog Male galerije Bruketa u Užarskoj ulici. Najuspješnijima su dodijeljene i novčane nagrade i to 3.000 kuna za 1. mjesto, 2.000 kuna za drugo, odnosno 1.000 kuna za prvo mjesto.

Čestitke nagrađenima uputili su riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Jana Sertić, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, kao i članovi povjerenstva Vesna Martić, Iva Pevalek i Marko Mikašinović, a na nagradi su se zahvalile Sara Bermanec i Blaženka Miletić iz Cvjećarnice Čičak te Morana Bruketa Pertaut i Vilena Bruketa Matković iz Male galerije Bruketa.

„Hvala vam što ste svojim radom, trudom i uređenjem svojih izloga i poslovnih prostora doprinijele da naš grad izgleda još ljepše u ovo blagdansko vrijeme“, zahvalio se Filipović dobitnicama nagrade.

Projekt „Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva“ tijekom godine se provodi u dva ciklusa. Prvi ciklus je obuhvatio aktivnosti poticanja poduzetnika na uređenje izloga poslovnih prostora te uređenja i nagrađivanja najbolje uređenih izloga poslovnih prostora povodom Dana sv. Vida i manifestacije „Fiumanka“, dok je drugi ciklus vezan za aktivnosti u vrijeme manifestacije „Rijeka Advent“ i Božićno-novogodišnjih blagdana.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest