Nabavljeno novo dostavno vozilo za prijevoz hrane za Dječji vrtić More

16.05.2022. 17:31 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

U vrtiću Đurđice održana je primopredaja novog dostavnog vozila za prijevoz hrane za sve podcentre Dječjeg vrtića More.

Novo vozilo zamijenit će staro i dotrajalo dostavno vozilo za prijevoz obroka, doručka i ručka koji se svakodnevno pripremaju u centralnoj kuhinji smještenoj u vrtiću Đurđice, a potom prevoze u područne kuhinje podcentara Vidrice, Kvarner, Delfin i Bulevard.

Za novo vozilo vrijedno 178 tisuća kuna s uključenim PDV-om Grad Rijeka je izdvojio iznos od 93 tisuće kuna, oko 10 tisuća kuna je osigurano iz izvanproračunskih prihoda Dječjeg vrtića More, dok su iznos od 75 tisuća kuna donirale tvrtke Maritime Center od Excellence iz Opatije i Gitone Kvarner iz Zagreba.
„Novo vozilo bilo nam je nužno potrebno i ovom prilikom želim zahvaliti i donatorima i Gradu Rijeci na brzoj reakciji i nabavi vozila“, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića More, Jasna Crnčić kojoj je ključeve novog vozila predala zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan.

Gradonačelnik Marko Filipović zahvalio je donatorima na uključivanju u nabavku vozila istaknuvši kako se radi o tvrtkama koje sudjelovanjem u ovakvim akcijama mogu biti primjer društveno odgovornog poslovanja. „Briga za djecu i mlade te ulaganje u proširenje vrtićkih kapaciteta naše je opredjeljenje i smjer djelovanja jer djeca su naše najveće bogatstvo. To je jedna od vodilja na kojoj temeljimo naš grad i stvaramo sustav koji upravo njima čini život kvalitetnijim, a vrijeme provedeno u vrtiću ljepšim i produktivnijim, a sve s ciljem da jednog dana imamo uspješne i zadovoljne, te aktivne građane Rijeke“, istaknuo je Filipović.
Primopredaji novog vozila prisustvovala je i pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj.

U ime donatora obratila se izvršna direktorica tvrtke Maritime Center od Excellence Teuta Duletić istaknuvši zadovoljstvo što su mogli donirati sredstva za ovu svrhu. „Djeca su naša budućnost i u njih moramo ulagati i drago nam je što smo mogli pomoći“, zaključila je Duletić.

Nabavljeno vozilo uređeno je u skladu s HACCP sustavom kojim se, među ostalim, uređuje uspostava i provedba redovitih kontrola higijenskih uvjeta distribucije hrane (plastificiran je unutrašnji prostor vozila).

Trenutno je u Dječjem vrtiću More upisano ukupno 535 djece, od čega je 45 djece s posebnostima u zdravstvenom stanju i prehrani, dok se za 34 djece izrađuje i prilagođeni jelovnik zbog alergija ili intolerancije na hranu.

 

Povezane objave

Tihomir Pojer novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka

Tihomir Pojer novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka

Novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka je Tihomir Pojer, policijski službenik koji je do sada bio raspoređen na poslovima u Sektoru kriminalističke policije, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska. U obrazloženju rješenja, kojeg potpisuje...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (178)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (178)

PETAK, 24. lipnja 2022. KOZALA, 12.00Boris Lavrenčić (1953) DRAGA, 14.30Milan Cibić (1939) DRENOVA, 11.00Mate Antolos (1936) PONEDJELJAK, 27. lipnja KOZALA, 12.30Luka Ilić (1942) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest