Na Velu Gospu na Trsatu promet nekim ulicama zabranjen

14.08.2023. 11:32 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

U povodu blagdana Velike Gospe, u utorak, 15. kolovoza, na Trsatu će doći do preregulacije prometa.

U vremenu od 5.30 do 22 sata bit će zabranjen promet sljedećim prometnicama:

– Šetalištem Joakima Rakovca, od raskrižja na Parizu do Frankopanskog trga,
Radićevom ulicom,
– Ulicom fra Serafina Schona,
– Ulicom Drage Šćitara, od raskrižja s Marohnićevom ulicom do Ulice fra Serafina Schona,
Frankopanskim trgom i
– Ulicom Slavka Krautzeka, od Frankopanskog trga do raskrižja s Marohnićevom ulicom.

Zabrana prometa ne odnosi se na autobuse javnog gradskog prometa, službena i tehnička vozila interventnih službi, vozila stanara, vozila s oznakom pristupačnosti (osobe s invaliditetom), vozila osoba s propusnicom Svetišta Majke Božje Trsatske i vozila novinara s akreditacijom novinske kuće. Navedena vozila mogu prometovati cijeli dan.

Posjetitelji Trsatskog svetišta pozvani su da se koriste javnim gradskim prijevozom, odnosno autobusima Autotroleja na linijama 8 i 2 koje prometuju do Trsata. Po potrebi, bit će uvedeni i dodatni polasci autobusa na tim linijama, a koji će onda voziti na relaciji Žabica – Trsat. Vožnja autobusa na navedenim linijama na dan Velike gospe bit će besplatna.

Stajalište “Trsat crkva” se ukida u trajanju od 6 do 22 sata, a ukrcaj i iskrcaj putnika obavljat će se na peronu uz prometnicu.

Vozila s izdanim propusnicama moći će parkirati isključivo na parkiralištu Fortica (parkiralište Svetišta kod Spomen kosturnice). Taksi vozila prometuju isključivo u zoni otvorenog prometa, s napomenom da je iskrcaj putnika moguć kod „Pariza“, na Vojaku kod pošte i u Mihanovićevoj ulici „kod Belega“.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest