Na spomenik na Delti položeni vijenci u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe

22.06.2022. 09:56 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin

U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe, jutros u 9 sati su na Spomenik oslobođenja na Delti položeni vijenci.
Vijence su položili delegacija Grada Rijeke predvođena zamjenicima gradonačelnika Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim te predsjednicom Gradskog vijeća Grada Rijeke Anom Trošelj, te delegacija Primorsko-goranske županije koju je predvodio dožupan Vojko Braut. Na polaganju vijenaca sudjelovali su i članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista, predstavnici političkih stranaka, udruga iz Domovinskih rata, MUP-a i drugi. 
Na središnjoj svečanoj proslavi na  Tuhobiću uzvanicima se obratio zamjenik župana Vojko Braut. Čestitavši Dan antifašističke borbe, Braut je istaknuo kako smatra da je riječ o jednom od naših najvećih državnih praznika kada se prisjećamo herojske borbe u 2. svjetskom ratu koja je stvorila Hrvatsku koju danas poznajemo i koju smo obranili u Domovinskom ratu. “Tekovine antifašizma su nešto što moramo živjeti i cijeniti”, istaknuo je Braut.
Dožupan Petar Mamula u Lukovu je položio vijenac na središnjem spomen obilježju palima u NOB-u.
U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije te udruga antifašista s područja gradova Rijeke, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine na više događanja obilježen je Dan antifašističke borbe.

Povezane objave

Pin It on Pinterest