Na riječkom Korzu u petak i subotu manifestacija „100 % Zagorsko“

24.08.2023. 09:00 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin, Grad Rijeka

U petak i subotu na riječkom Korzu održat će se 10. jubilarna manifestacija „100 % Zagorsko“.
Manifestacija koja će riječki Korzo ispuniti zvukovima, mirisima i okusima Zagorja izvrsno je tijekom godina prihvaćena i kod Riječana i kod zagorskih obrtnika i proizvođača, a prema riječima župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, Zagorci se u Rijeci već osjećaju kao doma.

U sklopu manifestacije svoje će proizvode ove godine ponuditi 50 izlagača, a građani će moći kupiti bučino ulje, med, medenjake, mlince, voće, povrće, suhomesnate proizvode, vina, rakije, likere, sokove, kao i licitare i tradicijske drvene igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

Program će na Korzu trajati u petak od 8 do 22 sata i u subotu od 8 do 20 sati. U znak prijateljstva i uspješne dugogodišnje suradnje i povodom jubilarne desete manifestacije, župan Kolar će u petak tijekom obilaska manifestacije zajedno s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem djeci na Korzu podijeliti 300 tradicijskih drvenih igračaka.

Osim što manifestacija svake godine izazove veliki interes Riječana koji vole zagorske proizvode, župan Kolar je pojasnio kako je suradnja tijekom posljednjih 10 godina poprimila i puno šire okvire.
„Tri godine zaredom organizirali smo susrete članove Gospodarske i Obrtničke komore grada Rijeke i Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije što je rezultiralo suradnjom nekolicine obrtnika i gospodarstvenika koji su onda zajedničkim snagama svoje proizvode planirali na neko treće tržište. Također, neki su naši proizvođači na području Rijeke odnosno Primorsko-goranske županije otvorili svoje dućane i plasirali svoje proizvode koji nisu bili toliko zastupljeni ili poznati u ovim krajevima, a neki od njih su sa svojim proizvodima postali zastupljeni i u riječkim hotelima“, objasnio je župan Kolar i dodao kako su Riječani Zagorje prepoznali i kao atraktivnu turističku destinaciju, budući da su upravo oni po broju ostvarenih dolazaka i noćenja u Krapinsko-zagorskoj županiji na drugom mjestu.

Uspješnu dugogodišnju suradnju i prijateljstvo Grada Rijeke i Krapinsko-zagorske županije istaknuo je i riječki gradonačelnik Marko Filipović rekavši kako je manifestacija 100 % Zagorsko polučila 100% uspjeha. „Tijekom proteklih deset godina surađivali smo na brojnim projektima u sferi kulture i obrazovanja pa tako valja reći kako je Krapinsko-zagorska županija jedna od prvih županija koja je preuzela naš riječki model Građanskog odgoja i obrazovanja na koji smo izuzetno ponosni. Manifestacija „100% Zagorsko“ prilika je poduzetnicima i obrtnicima iz Zagorja da prezentiraju svoje proizvode kao i da se prezentira bogata turističku i kulturna ponuda, a prema dosadašnjem iskustvu Riječani vole ovu manifestaciju i svake je godine posjećuju u velikom broju. Siguran sam da će naše prijateljstvo i suradnja trajati još dugi niz godina i drago mije što se naši prijatelji iz Zagorja uvijek u Rijeci osjećaju dobrodošlo“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Kako je najavila voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorsko županije Sanja Škrinjar, i ove će godine na manifestaciji nastupiti sastav „Hands & Voice“, tamburaški sastav Črleni lajbeki, a bit će tu i članovi Udruge krapinskih neandertalaca s kojima će se kao i svake godine građani moći fotografirati. Na Korzu će biti i turistički kutak u kojem će se građani moći informirati o turističkoj i kulturnoj ponudi Krapinsko-zagorske županije, a bit će organizirana i nagradna igra s bogatim nagradama. „Pozivamo sve Riječane da tijekom sutrašnjeg dana, dakle, 24. kolovoza slušaju lokalne radio postaje jer će moći osvojiti vrijedne nagrade poput boravka i noćenja u objektima u našoj županiji kao i ulaznice za naše muzeje – Muzej Staro selo Kumrovec, Dvorac Veliki Tabor, Galeriju Antuna Augustinčića, Muzej Seljačkih buna i Muzej krapinskih neandertalaca“, rekla je Škrinjar.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest