Na riječkom Korzu otvorena humanitarna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“

22.02.2023. 14:00 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka, portal Burin

Na riječkom Korzu će od danas do 3. ožujka biti postavljena izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“, a sav prihod od kupljenih slika namijenjen je Centru za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice.

„Nasmijana lica Riječkog karnevala“ humanitarna je akcija koju već 10 godina uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke organizira Foto studio Kurti. Prema riječima Nikole Kurtija,  za vrijeme trajanja ove akcije svi zainteresirani karnevalisti mogu odabrati željenu fotografiju po cijeni od 30 eura koje prethodno trebaju uplatiti na žiro-račun Centra Fortica.
„Pozivam sve karnevalske grupe da se uključe u ovu akciju, a ako fotografije ne pronađu na Korzu, one koje žele mogu odabrati na našoj web stranici ili pak doći u Foto Kurti i na licu mjesta odabrati željenu fotografiju i na taj način pomoći onima kojima je to potrebno“, rekao je Nikola Kurti.

 Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Fortica Elizabeta Batinić istaknula je kako će prikupljena sredstva biti utrošena na dodatno opremanje senzorne sobe za korisnike Centra.

„Tijekom nešto više od mjesec dana imali smo razna karnevalska događanja, ali ona humanitarnog karaktera kojih je ove godine, uključujući i ovu akciju, bilo šest, uvijek zaslužuju posebnu pažnju jer pokazuju veliko karnevalsko srce. Nadam se da će se grupe odazvati na sudjelovanje i da na taj način završimo ovogodišnju priču i da pomalo krenu pripreme za sljedeće izdanje Riječkog karnevala“, rekao je riječki gradonačelnik Marko Filipović. 

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa je  istaknuo kako Foto Kurti prati događanja Riječkog karnevala gotovo od njegovih samih početaka.

„Svojim fotografijama svake godine uveseljava karnevaliste i drago mi je da kulminacija već 10 godina zaredom bude upravo ova humanitarna akcija“, rekao je Škarpa naglasivši kako su sva događanja 40. Riječkog karnevala prošla u najboljem redu uključujući i nedjeljnu povorku centrom Rijeke. „Želim zahvaliti svim sudionicima, gledateljima i sponzorima koji su omogućili da i ove godine sve prođe u najboljem redu“, rekao je Škarpa.

Donedavna „gradska vlast“ Meštar Sandi i Kraljica karnevala Maja Babin istaknuli su zadovoljstvo maškaranim periodom koji u Rijeci sada završava. „Iza nas je jedan intenzivan, ali predivan period u kojem je održan veliki broj raznih događanja u kojima smo uživali i zahvala svim karnevalistima i grupama na divnom iskustvo ovogodišnjeg karnevala“, poručili su Meštar i Kraljica.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest