Na riječkom Korzu održana tradicionalna blagdanska Gastrofešta, marendao i riječki gradonačelnik

23.12.2022. 13:56 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Uoči Badnjaka na riječkom Korzu i Trgu Republike Hrvatske   održana je tradicionalna Gastrofešta.

Na tradicionalnoj marendi na Korzu podijeljeno je oko 3.000 porcija friganih ribica koje je pripremio MP Stina, kao i 2.500 porcija bakalara na gulaš koje su pripremili kuhari Studentskog centra Rijeka.

Za građane je pripremljeno i 3.000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3.000 čaša žlahtine koje su pripremili i donirali Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski i Općina Čavle.

Građanima su se na predblagdanskoj marendi pridružili i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj sa suradnicima, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, ravnatelj Studentskog centra Goran Manestar i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

 Gradonačelnik Filipović iskoristio je priliku da svim građanima čestita nadolazeće blagdane, Božić i novu godinu.

„Kraj godine prilika je da podvučemo crtu na sve ono što se u ovoj godini dogodilo i da lagano zakoračimo u sljedeću godinu. Nakon dvije godine pandemije korona virusa i suzdržavanja od druženja, vjerujem da su ljudi već željni i druženja i zabave i veselja, te ih i ovom prigodom pozivam da nam se pridruže na Korzu i na dočeku nove godine koju smo ove godine odlučili proslaviti bez vatrometa kako bismo poštovali i prava životinja i na taj im način omogućili mirnu novu godinu“, poručio  je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest