Na riječkoj Delti predstavljen početak rada Helikopterske hitne službe, projekt vrijedan 62,5 milijuna eura

02.04.2024. 13:15 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

Na helidromu na riječkoj Delti  predstavljen je početak rada  Helikopterske hitne medicinske službe u Hrvatskoj. Već tijekom blagdanskom vikenda uspješno su odrađene prve dvije intervencije prijevoza pacijenata s Raba i Lošinja, uz pratnju timova Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, što je ujedno označilo i start sustava helikopterska hitne medicinske službe u Hrvatskoj.

Helikopterska hitna medicinska služba zasad ima četiri helikoptera na četiri lokacije: na otoku Krku, u Zagrebu, Osijeku i Splitu. “U pripremi su nove baze u Slavnoskom Brodu, Puli i Zadru. Za hitnu medicinsku djelatnost to je veliki iskorak. Nakon što je prošle godine uspostavljena pomorska hitna s flotom od šest brzih brodica i nadopunjenom kopnenom hitnom medicinskom službom, ovo je velik iskorak, a Hrvatska je sada među zemljama koje imaju najrazvijenije sustave hitne medicinske pomoći”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 62,5 milijuna eura od čega je 10 milijuna bespovratnog europskog novca, a RH je za sedam godina ugovorila ukupno 10 500 sati leta helikoptera hitne, rečeno je na današnjem predstavljanju u Rijeci na kojem je sudjelovao i ministar mora Oleg Butković.

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest