Na prijevozu ilegalnih turskih migranata trebao zaraditi 1.200 eura, ali završio u riječkom zatvoru, novac nije dobio

18.03.2023. 15:00 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Trebao je dobiti 1.200 eura za prijevoz šestero ilegalnih migranata iz Turske, ali je na kraju završio u riječkom zatvoru, a novac nije dobio.
Odrednice su to što se vežu za Poljaka Marcina Leszeka Fornala (30), s adresom u Varšavi,koji je pritvoren pod sumnjom da je radi zarade krijumčario i vozio hrvatskim cestama šestero turskih migranata. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao pobjeći i postati nedostupan u daljnjem kaznenom postupku. No, sudac je odredio i mogućnost da bude pušten da se dalje brani sa slobode ako plati jamčevinu od 7.000 eura.
Poljak, za kojeg se navodi da po zanimanju “tehničar logistike”, sumnjiči se da je u srijedu poslijepodne na području Zagreba u automobil “peugeot 208” zagrebačke registracije, kojeg je prije toga unajmio, smjestio šestero migranata iz Turske, od kojih su troje bila djeca. Za njihov prijevoz trebao je dobiti 200 eura po osobi, a novac mu je trebao biti isplaćen nakon obavljenog posla. Cilj putovanja bila je državna granica sa Slovenijom, ilegalni migranti su trebali mimo granične kontrole preći iz Hrvatske u Sloveniju. No, svima je plan propao kada ih je u četvrtak poslijepodne na području Sobola zaustavila policija.
Od Poljaka je zaplijenjen mobitel za kojeg se vjeruje da je služio u dogovoru oko preuzimanja migranata i plaćanja.
Prema dostupnim podacima, Fornal iza sebe ima presudu zbog iznude u Poljskoj.


KOD POLJAKA PRONAŠLI  DROGU

Policija je objavila da su kod Poljaka pronađene manje količine amfetamina i tablete metadona koje se nalaze na popisu droga. Zbog toga mu slijedi prekršajni postupak, temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

TRAŽITELJI AZILA

Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da je riječ o tražiteljima međunarodne zaštite, nakon čega su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest