Na Preluku danas počinje pothvat Ribafisha u plivanju oko Istre

Foto: Portal Burin

Danas, u nedjelju, u 18 sati, Preluk je prva stanica u pothvatu plivanja oko Istre koje je kroz dva ljeta rasporedio profesor geografije i food bloger Domagoj Jakopović Ribafish.

Nastavak projekta #RokOtok, istoimene Udruge i Ribafisha, RokPoluotok – plivanje oko Istarskog poluotoka – počinje danas na plaži u Preluku plivanjem u duljini od dvjestotinjak metara. Ribafish će inače – uz edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te akcije čišćenja prirode – plivati prosječno pet kilometara dnevno uz dočeke na 12 plaža sve do krajnjeg ovogodišnjeg cilja, 17. srpnja. Na rutu od Preluka za Lovran kreće u ponedjeljak, 24. lipnja, ujutro u 6 sati, a u Lovran bi trebao stići u 9 sati. U  danima što slijede na rasporedu su Mošćenička Draga, Brseč, Plomin Luka, Rabac, Sveta Marina, Tunarica, Ližnjan, Medulin, Premantura i Pula.

Domagoj Jakopović Ribafish, nakon što je u razdoblju od 2019. do 2022. godine doplivao do svih naših naseljenih otoka, poslije jednogodišnje pauze pokrenuo je novu akciju u kojoj će tijekom dvije godine pokušati oplivati najveći hrvatski poluotok. Plivanje je raspoređeno u dvije sezone, odnosno ljeta 2024. i 2025. Sljedeće ljeto plivat će od Pule do Savudrije. U pitanju velike dionice, isključivo za profesionalne plivače uz pratnju broda, tako da će plivanje s djecom biti organizirano samo na plažama.

Tijekom stotinjak kilometara u 24 dana plivanja Ribafish i drugi plivači profesionalci će kroz 18 dionica dolaziti na najljepše plaže Primorja, Kvarnera i Istre te održati 12 radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog planeta, organizirati potragu za skrivenim blagom, postavljanje i potragu za geocachevima te napraviti akciju čišćenja plaže i okoliša, a na određenim lokacijama i čišćenja mora i pošumljavanja. Poruka koju žele poslati RokOtočani jest da i djeci i odraslima treba više kvalitetnog druženja i vremena provedenog u prirodi i s prirodom.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest