Na Liburniji policajci i vatrogasci zajedno do veće sigurnosti u sezoni

14.07.2023. 11:00 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: PU PG

Proteklih dana  službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe Opatija održali su preventivne aktivnosti tijekom kojih su savjetovali kupače i prolaznike te im dijelili letke s nizom preventivno korisnih informacija za sigurno i ugodno ljetovanje. 
 
Tako su 11. srpnja u provedbi preventivnih aktivnosti sudjelovali policijski službenici iz opatijske policije Tomislav Benić i Marina Sverić te Višnja Kunštek, policijska službenica na ispomoći  iz Policijske uprave zagrebačke,  a iz JVP Opatija Lorena Laslavić i Roko Kršul.
 
Zajednički su obišli kupališta Slatina i Tomaševac, obalni put i park Angiolina, kojom prilikom su uz korisne savjete i preporuke građanima i turistima ukazivali što mogu učiniti kako bi podigli razinu samozaštitnog ponašanja te tako što bolje zaštiti sebe i svoju imovinu te tako smanjili mogućnost da postanu žrtvama kaznenih djela.
Pripadnici JVP Opatija podijeli su im letke sa savjetima i preporukama o prevenciji požara dostavljeni od Hrvatske vatrogasne zajednice.
 
Dan kasnije policijske službenice Višnja Kunštek i Marina Sverićs djelatnicima JVP Opatija, Lorenom Laslavić i Rokom Kršulomnalazili su se na informativnom punktu ispred trgovine u Ičićima, gdje su prolaznicima dijelili letke sa savjetima.
Podijeljeno je ukupno 150 prigodno tiskanih letaka na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku s tematikom samozaštite i prevencije (Sigurna turistička destinacija, Prevencija – provale – zaštitite svoje domove, Prevencija-provale u motorna vozila, Prevencija-drske krađe, ulične prijevare, prijevare na kućnom pragu, Sigurno i bezbrižno ljetovanje-sigurni na plaži, Ne ostavljajte djecu samu u vozilima). Također su podijeljeni i letci Hrvatske vatrogasne zajednice (Spriječimo požare, Kako postupiti u slučaju požara) i bojanke za najmlađe „Vatrogasna bojanka“ 
 
Ovakve i slične preventivne aktivnosti nastavit će se tijekom čitave turističke sezone na  Liburniji te drugih općina i gradova na području ove Policijske uprave.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest