Na Gatu Karoline Riječke obilježen Dan policije, najatraktivniji dio programa demonstracija postupanja interventnih policajki i policajaca

29.09.2021. 10:51 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Fiore Vežnaver

Školska djeca bila su oduševljena nastupom djelatnika Interventne policije i demonstracijom što sve znaju i mogu

Na Gatu Karoline Riječke održano je danas središnje događanje kojim Policijska uprava primorsko-goranska obilježava Dan policije i blagdana sv. Mihovila.
Uz druženje s građanima, uzvanicima i suradnicima, predstavljena je policijska oprema i vozila koja se koriste u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Osim policijskog broda, građani su imali priliku vidjeti i razgledati vozilo specijalne policije za posebne namjene, policijski motor, ali i opremu Protueksplozijskog odjela s vozilom, balističku i opremu Interventne policije s naoružanjem. Na info-punktu građani su imali priliku upoznati se i s više preventivnih aktivnosti.

Školska djeca oduševljena policijskim vježbama

Najatraktivniji dio programa, zasigurno najzanimljiviji školskoj djeci koja su tome prisustvovala, bio je onaj u kojem su sudjelovali policajci koji su u demonstrirali svoja znanja i vještine. Najprije su to bili službenici Temeljne policije koji su vježbom pokazali postupanja policije prilikom primjene policijskih ovlasti. Pripadnici Interventne policije su pak demonstrirali korištenje višenamjenske palice, tonfa, odnosno program udaraca i blokada te zahvati za privođenje, koje koriste najčešće prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira ili hvatanja počinitelja, kako su pojasnili iz Policijske uprave primorsko-goranske, precizirajući da je na kraju vježbe prikazana i obrana od više napadača, uz korištenje cjelokupne opreme i palice, tonfa, te naoružanja.

Na Gatu bili i vatrogasci s dronom

Ove godine su se policijskim službenicima u obilježavanju Dana policije pridružili i njihovi suradnici – pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke. Oni su uz vatrogasno vozilo i opremu predstavili dron kojim se koriste u zajedničkim akcijama policije i vatrogasaca prilikom potraga, pretraga terena i drugih sličnih aktivnosti. Program su uz uzvanike pratili zainteresirani građani, školska djeca i predstavnici medija.

Ugledni uzvanici iz pravosuđa, dožupan…

Među ostalim uzvanicima, na obilježavanju Dana policije na Gatu bili su predsjednik Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin, Županijska državna odvjetnica u Rijeci Ivanka Vidović-Vinketa,   riječki lučki kapetan Darko Glažar i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula.
Mamula je čestitao djelatnicima Policijske uprave Primorsko-goranske njihov dan te im je zahvalio na odgovornom, profesionalnom i predanom radu.
„Zahvaljujem i na odlično odrađenom poslu tijekom turističke sezone kada smo još jednom svim našim gostima pokazali da se mogu bezbrižno odmarati i na kopnu i na moru. Posebno me raduje dobra i uspješna suradnja Policijske uprave i Primorsko-goranske županije, za koju se nadam da će se jednako uspješno nastaviti i u budućnosti“, kazao je Mamula.

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest