Na autocesti u Gorskom kotaru policija uhitila četvoricu krijumčara migranata: dvojicu Rusa, Mađara i Hrvata

18.07.2023. 18:00 | Crna kronika, Novosti

Foto: MUP

Na autocesti Rijeka – Zagreb u Gorskom kotaru policija je uhitila četvoricu krijumčara migranata; riječ je o hrvatskom i mađarskom državljaninu te dvojici Rusa.
Prva dvojica su uhićena u nedjelju, prilikom nadzora na autocesti A6 kod Vrbovskog. Hrvatski državljanin, starosti 41 godine, zatečen je oko 4.30 sati u teretnom vozilu, zagrebačkih registracijskih oznaka, bez sjedišta i sigurnosnih pojaseva u kojem je protuzakonito prevozio osam stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Istog dana oko 18.20 sati je zatečen i 43-godišnji mađarski državljanin u osobnom vozilu, austrijskih nacionalnih oznaka, kada je prevozio četvero stranih državljana koji su također nezakonito ušli u Hrvatsku.
Mađarski državljanin je i predan pritvorskom nadzorniku. Pored toga su i prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droge, a hrvatski državljanin i prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, utvrđeno je vozilom upravlja bez vozačke dozvole koja mu je poništena temeljem pravomoćne odluke, budući je višestruki počinitelj prometnih prekršaja pa se smatra osobom bez položenog vozačkog ispita. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 3.690 eura i izricanje zabrane upravljanja vozilom na godinu dana.
Isto za krijumčarenje migranata delnička policija kazneno je prijavila dvojicu ruskih državljana, starosti 37 i 45 godina. Policijski službenici su ih zatekli jučer ujutro oko 9.20 sati na autocesti na odmorištu Kupjak u osobnom vozilu, njemačkih nacionalnih oznaka, kada su prevozili dvoje stranih državljana koji imaju zabranu ulaska u Hrvatsku. Dvojica Rusa su predana pritvorskom nadzorniku.


Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest