Muškarac (85) uhićen zbog pedofilije ipak nije završio u zatvoru, sutkinja mu je zbog dobi izrekla samo mjere opreza

25.08.2023. 17:02 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Ipak nije završio u riječkom zatvoru 85-godišnji muškarac, osumnjičen za kazneno djelo “spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina”. Tužiteljstvo je sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali prijedlog nije prihvaćen.
Zbog njegove starije životne dobi i zdravstvenog stanja, sutkinja istrage mu nije odredila istražni zatvor, nego je pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode uz mjere opreza. Zabranjeno mu je posjećivati mjesto događaja, odnosno kuću gdje se dogodio inkriminirani događaj, a izrečena mu je i zabrana kontaktiranja sa osobama koje će biti svjedoci u ovom slučaju. Prekrši li mjere, prijeti mu istražni zatvor.
Kao što smo već izvijestili, prije ročišta na sudu na kojem se odlučivalo o pritvoru, u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu ispitan je 85-godišnji muškarac koji se sumnjiči da je seksualni delikt počinio prošlog tjedna, 16. kolovoza, na području Primorsko-goranske županije. Neslužbeno se saznaje da je riječ o bludnim radnjama u kojima je iskorištena djevojčica, riječ je o krajnje neprimjenom dodirivanju.
Osumnjičenom za kazneno djelo za koje se tereti prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest