Mnoštvo ljudi sudjelovalo u Hodu za slobodu od riječkog Jadranskog trga do “Konta”

24.06.2022. 20:48 | Novosti, Regija, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin

Hod za slobodu, u organizaciji Inicijative Građanke i građani Rijeke, krenuo je danas u 19 sati s Jadranskog trga u Rijeci, a velika prosvjedna povorka hodala je zatim preko Korza, sve do hotela Kontinental.
Okupljanje je to s kojeg su poslane poruku da je Rijeka za slobodu izbora i poštivanje ljudskih prava u najširem smislu, a, prije svega, na donošenje odluka o vlastitom tijelu i imanju djece.
“Moj mozak odbija povratak u srednji vijek”, “Ne rađam na zapovijed”, “Izvini ako moja prava smetaju tvojoj mizoginiji”, “Ženska borba je klasna borba”, “Kad nepravda postaje zakon, otpor postaje dužnost”, “Ne diraj me s krunicom u rukama, sloboda je stvorena u mukama”, samo su neki od transparenata koje su nosili okupljeni.

Podršku su svojim dolaskom i hodom dali su  riječki dogradonačelnici Sandra Krpan i Goran Palčevski te predsjednica riječkog Gradskog vijeća Ana Trošelj. 

Pred “Kontom” je večeras organizirano druženje uz glazbu i aktivističke radionice.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

SUBOTA, 13. kolovoza 2022. ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) UTORAK, 16. kolovoza DRENOVA, 14.30Ignac Vremarić (1963) SRIJEDA, 17. kolovoza TRSAT, 12.30Anamarija Ivančić (1938) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Na  Veliku Gospu preregulacija prometa na  Trsatu

Na Veliku Gospu preregulacija prometa na Trsatu

Povodom blagdana Velike Gospe u ponedjeljak, 15. kolovoza, provest će se preregulacija prometa na području Trsata.U vremenu od 6 sati do 22 sata preregulacija prometa obuhvatit će zabranu prometa sljedećim prometnicama:Šetalištem Joakima Rakovca, od...

Pin It on Pinterest