Ministar Banožić posjetio majku koja je u helikopteru HV-a rodila djevojčicu pred slijetanje u Rijeku

05.09.2023. 22:34 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: KBC Rijeka. MORH

Ministar obrane Mario Banožić zajedno s medicinskim timom Hrvatske vojske posjetio je danas u KBC-u Rijeka majku koja je rodila djevojčicu u helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom hitnog medicinskog leta u noći na ponedjeljak od Raba do Rijeke. Ministra Banožića su u ime riječke bolnice dočekali ravnatelj Alen Ružić i predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo Marko Klarić.

Dežurni tim hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su zaprimili poziv za prijevoz trudnice s otoka Raba, a do poroda je došlo oko šest minuta prije slijetanja. Porod djevojčice vodio je medicinski tim Hrvatske vojske, satnica Danijela Vrhovski, doktorica medicine, i medicinska sestra, časnička namjesnica Maja Herceg. Liječnica koja je sudjelovala u porodu, satnica Danijela Vrhovski, opisala je svoje dojmove i istaknula je kako joj je ovo bio prvi porod u helikopteru i vrijedno životno iskustvo.


“To je bilo vrijedno životno iskustvo, porod se dogodio oko šest minuta prije slijetanja helikoptera, između Omišlja i Rijeke, sve je dobro prošlo i najvažnije je da su mama i beba dobro”, rekla je Vrhovski. Medicinska sestra, časnička namjesnica Maja Herceg, istaknula je kako je ovo nazaboravno pozitivno životno iskustvo i naglasila kako su sretne što se sve dobro odvilo i kako im je bila čast posjetiti majku i bebu, koja se rodila iznad oblaka u gluho doba noći.

Ministar Banožić čestitao je roditeljima i obitelji na rođenju djevojčice a malenoj djevojčici poželio sretan život, baš kakvo je bilo i njezino rođenje.
“Čestitao bih roditeljima i posebno zahvalio našem timu Hrvatske vojske, satnici Vrhovski i časnickoj namjesnici Herceg na kvalitetno odrađenoj zadaći i iznimno predanom izvršavanju svog posla”, rekao je ministar. Rođenje djeteta u helikopteru je zaista rijetkost, stoga sam izuzetno ponosan da su upravo hrvatski vojnici pomogli i u ovoj izuzetnoj situaciji, dolasku djeteta na svijet”, kazao je ministar Banožić.

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić zahvalio je Hrvatskoj vojsci na profesionalnosti i svakodnevnoj sjajnoj suradnji koju bolnica ima s Hrvatskom vojskom.

Najčitanije

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (600)

POKOPI NA GROBLJIMA (600)

SRIJEDA, 27. RUJNA 2023. TRSAT, 15.30Ante Maras (1947) TRSAT, 12.30Darko Petrović (1947) KOZALA, 13.30Ivan Vasilić (1948) DONJA DRENOVA, 16.30Ivan Čolakovac (1941) DRENOVA, 14.30Milutin Mitrović (1948) DRENOVA, 11.30Anton Pemper (1954) DRENOVA,...

Pin It on Pinterest