METAK SE ZAGLAVIO U CIJEVI: obiteljski nasilnik teško ranjen policijskim metkom okrivljen za pokušaj teškog ubojstva policajca, tužiteljstvo traži njegovo pritvaranje

28.08.2023. 12:40 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin (ilustracija)

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 57-godišnjeg muškarca i osumnjičilo ga za više kaznenih djela, među ostalim, nasilje u obitelji i pokušaj teškog ubojstva policajca. Riječ je o slučaju otprije osam dana, kada je tog 57-godišnjaka policijski službenik teško ranio nakon što je ovaj zaprijetio vatrenim oružjem. Tužiteljstvo je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Okrivljeni muškarac se, prema posljednjim  informacijama do kojih je došao portal Burin, još uvijek nalazi na liječenju u bolnici i pod stalnom je paskom policije. 

Slučaj se zbio tijekom noći na nedjelju, 20. kolovoza, a 57-godišnjak se sumnjiči da je u mjestu na području Novog Vinodolskog  naoružan pištoljem (neovlašteno ga je posjedovao) prijetio svojoj supruzi, zbog čega su na intervenciju pozvani policijski službenici. Osumnjičen je da je jednog od njih  pokušao usmrtiti vatrenim oružjem, ali su meci  ostali zaglavljeni u cijevi. Tada  je uz prijeteće riječi usmjerio pištolj i prema drugoj dvojici policijskih službenika, no jedan od njih ga je uspio onemogućiti u daljnjem napadu, pri čemu je i zapucao. 

Muškarcu se stavlja na teret da je od 2018. godine do prije osam  dana  učestalo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu u prisutnosti zajedničkog maloljetnog djeteta, te time kod nje izazvao osjećaj poniženja, straha i osobne nesigurnosti te  negativno utjecao na psihofizički razvoj djeteta. Na vidjelo je izašlo i da je  tijekom ljeta 2020. godine, u alkoholiziranom stanju, ispalio metak iz pištolja i doveo u opasnost  njezin  i život djeteta. Ispostavilo se i da je dan prije sučeljavanja s policijom,  19. kolovoza, u namjeri da suprugu i dijete protupravno zadrži, uz prijetnje pištoljem zaključao ulazna vrata stana, ne dozvoljavajući supruzi da se udalji.

Tužiteljstvo 57-godišnjaka sumnjiči, osim za pokušaj teškog ubojstva i nasilje u obitelji,  za  tri kaznena djela prijetnje te  nedozvoljeno posjedovanje oružja, povredu djetetovih prava,  protupravno oduzimanje slobode te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Portalu Burin je prije nekoliko dana  iz Službe za odnose s javnošću kabineta ministra unutarnjih poslova priopćeno da je rad stručnog tima Ministarstva unutarnjih poslova još je uvijek u tijeku, ali da je, prema dosad prikupljenim informacijama, “uporaba sredstava prisile od strane policajca bila je opravdana i zakonita”.

 

PU PRIMORSKO-GORANSKA: UPORABA VATRENOG ORUŽJA BILA ZAKONITA I OPRAVDANA 

“Kako je postojala neposredna opasnost za život policijskih službenika, došlo je do zakonite i opravdane uporabe vatrenog oružja od strane policijskog službenika, što je utvrđeno nadzorom Stručnog tima”, priopćeno je danas poslijepodne iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest