Međunarodna skibike utrka po drugi put na Platku, stiže 40 natjecatelja iz 11 zemalja

20.01.2023. 13:28 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija, Sport

Foto: Skibike klub Croatia, PGŽ

Platak ponovno postaje mjesto vrhunske zabave i adrenalina te jedna od najpoželjnijih zimskih destinacija u Hrvatskoj. U organizaciji Skibike klub Croatia od 27. do 29. siječnja  ugostit će međunarodnu skibike utrku „2nd European Skibike Cup“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije, ujedno i pokrovitelja ove sportske manifestacije.

Radi se o drugoj utrci Euro kupa 2023. u četiri discipline. Dolazak je potvrdilo 40 vozača iz 11 zemalja, i to reprezentativaca svojih zemalja u downhillu, mountain bikeu i motocrossu. Po prvi put, u suradnji s Red Bullom planirana je cross utrka u kojoj će natjecatelji sve četiri discipline startati istovremeno, istaknuo je predsjednik kluba Skibike Croatia Jure Lučić i dodao kako je jedna od najvećih novosti da će austrijanac Gerfried Seeber, svjetski prvak 18. puta zaredom, nastupati za hrvatsku reprezentaciju i Skibike klub Croatia.

Glavna utrka bit će održana sljedeće subote na stazi radeševo 2. Od 9 do 10.30 sati na rasporedu su trening vožnje, nakon kojih slijedi službeno otvorenje s početkom u 11 sati. Proglašenje pobjednika očekuje se u 15 sati, a program završava oko 18 sati. Vremenska prognoza pogodna je za utrku, priopćio je Alen Udovič, direktor GSC-a. Trenutno je na Platku 25-30 centimetara prirodnog snijega, a pokrenut je i sustav zasnježivanja.

Od domaćih natjecatelja, Hrvatsku će zastupati i vozač Snowscoot-a Emanuel Bastaja, mladi vozač koji nas je predstavljao na World Roller Games, najvažnijem svjetskom natjecanju u sportovima na kotačićima, pobjednik u disciplini Scooter na zagrebačkom Challenge Tour-u, te vozači Skibike-a Loren Franović, profesionalni vozač Downhilla, Teo Žikić, vozač Motocrossa te Jure Lučić, veteran skibikea.

Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarner ovo natjecanje podržavaju s iznosom od 6.636,14 eura, naveo je zamjenik župana Vojko Braut dok je direktorica turističke zajednice TZ Kvarner Irena Peršić Živadinov naglasila važnost ovakvih manifestacija koje se održavaju van glavne turističke sezone. Pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić dodala je kako je ovo još jedna nova atrakcija na Platku koja može potaknuti interes za bavljenje sportom, posebice kod mladih.

Skibike ili skibob naziv je za skijaški bicikl koji umjesto kotača koristi skije i na taj način spaja dva olimpijska sporta, a to su skijanje i bicikliranje. Kako je istaknuto, događaj će približiti svjetske trendove adrenalinskog sporta Hrvatskoj te ga promovirati kroz probne vožnje s licenciranim trenerima. Uz Primorsko-goransku županiju, manifestaciju podupiru i Općina Čavle, Keindl Sport, Adria PA, Promocast, Eretic Snowscoot i Sledgehammer.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest