Mediteranska izložba šampionskih mačaka ovoga vikenda u Opatiji, stiže i četverostruka svjetska pobjednica Tyyne-Liina

14.09.2023. 09:15 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Na Mediteranskoj izložbi šampionskih mačaka koju u subotu i nedjelju u Opatiji organizira Savez felinoloških društava Hrvatske – SFDH sudjelovat će četverostruka svjetska pobjednica, domaća dugodlaka mačka Tyyne-Liina, u vlasništvu finske uzgajivačice Josefiine Huhta-Aho. Najtrofejnija mačka izložbe stara je 14 godina, a najljepšom je proglašena na Svjetskim izložbama 2017, 2019, 2021. i 2022. godine. Uz to nosi titule Baltičkog pobjednika 2021. i 2023. godine, Skandinavskog pobjednika 2022. i Nacionalnog pobjednika Finske za 2021. godinu.

Uz Tyyne-Liinu, u Opatiji će u konkurenciji biti još šest mačaka svjetskih pobjednica, koja će se, svaka u svojoj kategoriji i starosnom razredu, natjecati za laskavu titulu pobjednice Mediterana. Ukupno je prijavljeno 237 mačaka, međunarodnih šampiona u odrasloj dobi, odnosno najljepših mačaka izložbe u kategoriji mačića i juniora do 7 mjeseci.

Natjecatelji, uz domaćina Hrvatsku, dolaze iz 15 europskih zemalja, te će predstaviti ukupno 31 pasminu. U konkurenciji su Egzotična, Perzijska, Ragdoll, Sveta Birma, Američki Curl dugodlaki, Maine Coon, Neva Masquerada, Norveška šumska, Sibirska, Turska angora, Bengalska, Britanska dugodlaka i Britanska kratkodlaka mačka, Burmila, Burmanska, Dugodlaki Kurilean Bobtail, Selkirk Rex dugodlaki, Abesinska, Cornish Rex, Devon Rex, Orijentalna, Peterbald, Ruska, Sijamska, Somalijska, Sphynks, Tajlandska, Domaća dugodlaka, Domaća kratkodlaka mačka i preliminarno priznata pasmina Lykoi.

Izložba će se održati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Opatije Fernanda Kirigina, Turističke zajednice Grada Opatije i Turističke zajednice Kvarnera. Oba dana bit će otvorena od 10 do 18 sati.

U subotu će se održavati cjelodnevno suđenje i nominacije za izbor najljepših mačaka (Best In Show), koji je na programu u nedjelju. Manifestacija će završiti u nedjelju u 18 sati proglašenjem najljepših mačaka koje će ponijeti titulu pobjednika Mediteranske izložbe 2023. godine. U pauzama suđenja planirano je predstavljanje svih pasmina koje uvijek privuče pažnju posjetitelja, posebice jer su neke vrste iznimno rijetke i ne mogu se vidjeti u ovom dijelu Europe.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest