“Matejnu” na Viškovu u petak otvara koncert grupe Magazin, u bogatom programu na rasporedu i natjecanje u košnji i žetvi te kuhanju kotlića

U povodu  blagdana zaštitnika Općine Viškovo sv. Mateja, svake godine u rujnu održava se tradicionalna manifestacija „Matejna“. Ovogodišnju “Matejnu” u velikom stilu otvara koncert grupe Magazin u petak navečer. Zagrijavanje će krenuti već od 21 sat u šatoru na parkiralištu Milihovo uz grupu Aurora, a zatim slijedi cjelonoćna zabava uz stare i nove hitove Magazina.
Grupa Vigor održati će koncert u subotu. Ove godine ispred šatora bit će predstavljena i posebna ugostiteljska ponuda – moći ćete posjetiti wine bar, beer bar, slatku kuću, koktel bar i rakija bar, ali i sa svojim obiteljima doći na ručak.
U bogatom programu, u subotu je, među ostalim, na rasporedu natjecanje u košnji za muškarce i žetvi sa srpom za žene. Na parkiralištu Milihovo posjetitelje očekuje program Halubajskih mažoretkinja.
Nedjelja, 18. rujna, bogata događanjima, započinje ženskim boćarskim turnirom, a nastavlja se uvijek zanimljivim natjecanjem u kuhanju kotlića, tradicionalnom mantinjadom i smotrom folklora.


U Ronjgima, mjestu rođenja poznatog skladatelja Ivana Matetića Ronjgova, održat će se tradicionalno natjecanje sopaca i kantura s područja Istre i Hrvatskog primorja. Na Mantinjadu pul Ronjgi s početkom u 10 sati poziva Ustanova Ivan Matetić Ronjgov.
Parkiralište restorana Mladenka rezervirano je za tradicionalni program Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje, s početkom u 11 sati održat će se natjecanje u kuhanju kotlića. Udruga Palentar Grobnik pridružuje se programu Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje te će pripremiti 200 porcija palente kompirice koja će se dijeliti posjetiteljima.
U utorak, 20. rujna, održat će se polaganje vijenaca na Središnji križ na groblju Viškovo. Srijeda, 21. rujna, blagdan je sv. Mateja, zaštitnika Općine Viškovo. Svečana blagdanska misa održat će se u crkvi sv. Mateja u 18 sati, a predvodit će ju mons. Mate Uzinić, nadbiskup koadjutor. Nakon svečane mise posjetitelje očekuje koncert Limene glazbe Marinići na trgu ispred crkve sv. Matej.
U suradnji sa Šahovskim savezom Primorsko-goranske županije, Šahovski klub Viškovo organizira šahovsku simultanku.
U petak, 23. rujna, u Osnovnoj školi „Sveti Matej“ održat će se i ženski košarkaški turnir.

Povezane objave

Županija umirovljenicima poklanja  predstavu „Casabianca“

Županija umirovljenicima poklanja predstavu „Casabianca“

Primorsko-goranska županija tradicionalno poklanja predstavu umirovljenicima povodom njihovog dana. Tako će u srijedu, 28. rujna, u 16 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku umirovljenici s područja županije moći pogledati predstavu „Casabianca“. Karte...

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

UTORAK, 27. RUJNA 2022. LOVRAN, 15.00Olga Petković (1935) KRIŽIŠĆE, 16.00Božidar Kučan (1958) VELI BRGUD, 13.00Celestin Afrić (1942) KLANA, 16.00Ivica Mrvčić (1954) SELCE, 13.00Marija Šimac (1932) NOVI VINODOLSKI, 16.00Tomislav Papić (1929) KRK,...

Pin It on Pinterest