Manifestacija “100 % zagorsko” okupirala riječki Korzo

27.08.2021. 18:26 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Fiore Vežnaver

Manifestaciju, na kojoj sudjeluje 60 izlagača, obišli su danas krapinsko-zagorski župan te sadašnji i bivši čelni ljudi Grada Rijeke i PGŽ

Prodajno-izložbena manifestacija „100 % Zagorsko“ otvorena je jutros na riječkom Korzu. Osmu godinu zaredom na Korzu se Riječanima predstavljaju poljoprivrednici i obrtnici iz Krapinsko-zagorske županije.
Na manifestaciji, koja se danas održava od 8 do 22 sata i sutra od 8 do 15 sati, sudjeluje oko 60 izlagača. U ponudi su, između ostalog, suhomesnati proizvodi, rakije, vino, sokovi, bučino ulje, zagorski štrukli, mlinci, med, medenjaci, voće i povrće, sirevi i druga hrana. Na prodajno-izložbenim mjestima usred Rijeke nude se i svakojake rukotvorine, zanatski proizvodi, a i licitarska srca i tradicijske drvene igračke koje se nalaze na UNESCO-vom popisu zaštićene kulturne baštine.

Zagorski župan: U Rijeci se osjećamo kao kod kuće

Izlagače i štandove obišli su danas oko podneva župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, riječki gradonačelnik Marko Filipović sa zamjenikom Goranom Palčevskim te predsjednicom Gradskog vijeća Anom Trošelj, te zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić sa suradnicima, kao i donedavni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
„Drago mi je što Riječanima i ove godine možemo prenijeti barem djelić našeg Zagorja, našu gastronomsku, ali i turističku ponudu. Nakon stanovnika grada Zagreba, najveći broj turističkih dolazaka bilježimo upravo od strane stanovnika Primorsko-goranske županije i vjerujem kako je ova manifestacija velikim dijelom za to zaslužna“, izjavio je župan Kolar u svom obraćanju, dodavši da je riječ o manifestaciji koja se svake godine održava na obostrano zadovoljstvo i Zagoraca i Riječana i da se u Rijeci osjećaju kao kod kuće. Kolar je istaknuo i gospodarsku povezanost ovih dviju županija.
„Veseli me što je došlo do suradnje između Gospodarske i Obrtničke komore naših dviju županija. Mnogi naši proizvođači ovdje su pronašli svoje kupce, plasiraju svoje proizvode na ovo tržište, ostvarene su i neke suradnje s hotelima, tako da vjerujem da zaista svi možemo biti zadovoljni“, napomenuo je krapinsko-zagorski župan.

Slogan “Zagorje – bajka na dlanu”

„Slogan Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije je “Zagorje – bajka na dlanu” u kojoj će, vjerujem, brojni Riječani uživati tijekom ova dva dana. Osim prehrambenih i obrtničkih proizvoda ovo je prilika da se naši sugrađani još bolje upoznaju i s kulturnom i turističkom ponudom Zagorja“, kazao je riječki gradonačelnik Marko Filipović.
Na riječkom Korzu se kao dio manifestacije tradicionalna događa i uprizorenje neandertalaca kojim se promovira Muzej krapinskih neandertalaca. Trojica neandertalaca, koji su, primjerice, uprizoravali dijelove svakodnevnice iz davnog doba, izazvali su veliku pažnju Riječana i mnogobrojnih turista koji su se jučer našli na Korzu. Zadaću da dobru atmosferu na Korzu učine još boljom dobili su tamburaški sastav Črleni lajbeci i glazbeni duo Hands and Voice.

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Pin It on Pinterest