MALINSKOM VOZIO TEŠKO PIJAN (3 PROMILA), NEVEZAN POJASOM, NIJE PONIO NI VOZAČKU NI OSOBNU: policija traži 20.000 kuna kazne i zabranu vožnje na 6 mjeseci

07.10.2021. 16:28 | Crna kronika

Autor teksta: P. B. , Foto: Fiore Vežnaver

Novčana kazna od 20 tisuća kuna i zabrana vožnje na šest mjeseci. Sankcija je to koju je predložila policija za 42-godišnjeg vozača koji je zatečen za upravljačem u teško pijanom stanju, uz koncentraciju od čak – tri promila alkohola.
Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako je u noći na petak, oko 1 sat, krčka policija na području Malinske u prometu zaustavila hrvatskog državljanina u dobi od 42 godine, te je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola. Kada je ustanovljeno da teško pijan sjedi za volanom, isključen je iz prometa, uhićen i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.
Utvrđeno je, također, da u vožnji nije koristio sigurnosni pojas, a sa sobom nije imao niti vozačku dozvolu, niti osobnu iskaznicu.
Zbog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 42-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog, kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 20.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci, objavila je PU  primorsko-goranska.

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest