LIJEPI BOŽIĆNI DAR: obitelj Lürssen donirala 77,6 tisuća kuna za vrtiće i dječji dom na Liburniji

28.12.2021. 17:45 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Opatija

Gitone Kvarner, u vlasništvu tvrtke Lürssen, donirao je ukupan iznos od oko 77.651 kunu korisnicima vrtića Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga te dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran

I ovog prosinca, kao i prošle godine, četiri dječja vrtića i dječji dom s područja Liburnije dobila su božićni dar – donaciju vlasnika tvrtke Gitone Kvarner, obitelji Lürssen.

Gitone Kvarner, u vlasništvu tvrtke Lürssen, donirao je ukupan iznos od oko 77.651 kunu korisnicima vrtića Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga te dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran. Svaka ustanova primila je odgovarajuću uplatu temeljenu na broju polaznika. Radi se o gotovo 1.000 djece s područja Liburnije.

Želja ojačati partnerstvo s lokalnom zajednicom

Opatijskom vrtiću koji djeluje na pet lokacija: Opatija, Volosko, Ičići, Veprinac i Lovran uplaćeno je 37.200 kuna, Dječjem vrtiću „Matulji“ 29.850, Dječji vrtić „Grobnički tići“ iz Mošćeničke Drage darovan je sa 2.700 kuna, dok je Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran dobio 7.900 kuna.

U ime gospodina Lürssena donaciju je uručio predsjednik Uprave Gitone Kvarner Johannes Böck, koji je naglasio: „Kao i 2020., i ove godine htjeli smo osigurati dobro božićno raspoloženje za svu vrtićku djecu u ovom kraju, kao i za djecu u dječjem domu u Lovranu. Želja nam je ojačati partnerstvo s lokalnom zajednicom i nastaviti to činiti u godinama koje dolaze.“ U ime Općine Matulji, zamjenik načelnika Eduard Baćić zahvalio se na donaciji i naglasio kako će sredstva i ove godine biti utrošena namjenski.

Opatija ponosna na praksu doniranja

Ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Biljana Šuša podsjetila je kako će donacija biti uložena na najbolji mogući način u dogovoru s odgajateljima. Prošlogodišnja donacija obitelji Lürssen omogućila je stvaranje istraživačkog kutka, dok su dva centra za tjelesne aktivnosti dobila dodatna sredstva za rad, a radne sobe obogaćene dodatnim didaktičkim materijalima. Svako dijete stoga je moglo uživati u daru kojeg je dobilo.

Gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin u svojem obraćanju izjavio je kako je Grad Opatija ponosan što se praksa doniranja dječjih vrtića nastavlja i ove godine. Samo Dječji vrtić „Opatija“ obuhvaća oko 500 djece stoga je ova donacija od velikog značaja za zajednicu. Na ovaj način omogućit će se podizanje standarda pružanja usluga dječjeg vrtića te uljepšati blagdane djeci.

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Pin It on Pinterest