Lepinjica odlazi na posudbu u Arminiju, klub u drugoj njemačkoj ligi: “Hvala svima, veselim se novom izazovu”

12.08.2022. 17:45 | Novosti, Sport

Foto: HNK Rijeka

Igrač HNK Rijeka Ivan Lepinjica karijeru će nastaviti u redovima njemačkog drugoligaša Arminije iz Bielefelda. Lepinjica će u redove Arminije otići na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa.

– Želim zahvaliti svima u klubu. Iza mene je više od 100 nastupa u dresu Rijeke. Vjerujem da imamo dobru ekipu i da će suigrači ostvariti odlične rezultate, rekao je Ivan Lepinjica na oproštaju od Rijeke.

Ivan je u dresu Rijeke debitirao 22. veljače 2019. u utakmici na gostovanju kod Rudeša kada je u igru ušao u 83. minuti. Prvi gol postigao je protiv Osijeka na Rujevici već u ožujku iste godine. Lepinjica je u dresu Rijeke osvojio dva Kupa Hrvatske, te je igrao u oba finala. Ujedno, postigao je tri pogotka u bijelom dresu.

Ivan je u Rijeku stigao u veljači 2013. godine iz Pazinke i prošao je omladinsku školu Rijeke gdje je jedno vrijeme igrao s bratom Igorom, a debitirao je pod vodstvom Igora Bišćana.

– Kao što sam već istaknuo u nekoliko navrata, pobjede u finalu Kupa protiv Dinama i Lokomotive, utakmicama u kojima sam igrao, sigurno su najljepše uspomene za mene u dresu Rijeke. Tu je naravno prvijenac protiv Osijeka, gol protiv PAOK-a, plasman u Europsku ligu pobjedom protiv Kopenhagena. Sve u svemu iz Rijeke nosim puno lijepih uspomena, rekao je Ivan Lepinjica.

– Veselim se novom izazovu, želja mi je uvijek bila okušati se u inozemstvu. Njemačka druga liga je kvalitetno natjecanje i prilika za mene da dalje napredujem i razvijam se. Cijela moja nogometna karijera vezana je uz Rijeku, imao sam prilike osvojiti trofeje i mogu reći da sam zadovoljan ostvarenim. Hvala još jednom svima, posebno navijačima na podršci kroz godine, vrijeme je za nove izazove, zaključio je Ivan Lepinjica.

Prema Transfermarktu, trenutna tržišna vrijednost Lepinjice je 400 tisuća eura. Vrijednost mu konstantno pada od srpnja 2020. godine, kada je vrijedio 1,2 milijuna eura. U novoj sezoni, pod vodstvom trenera Rijeke Tadića, malo je igrao.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

UTORAK, 27. RUJNA 2022. LOVRAN, 15.00Olga Petković (1935) KRIŽIŠĆE, 16.00Božidar Kučan (1958) VELI BRGUD, 13.00Celestin Afrić (1942) KLANA, 16.00Ivica Mrvčić (1954) SELCE, 13.00Marija Šimac (1932) NOVI VINODOLSKI, 16.00Tomislav Papić (1929) KRK,...

Za Belu nedeju preregulacija prometa u Kastvu

Za Belu nedeju preregulacija prometa u Kastvu

Turistička zajednica Grada Kastva, organizator Bele nedeje, obavještava građane da će za vrijeme odvijanja ove manifestacije doći do preregulacije prometa na području Kastva. Od četvrtka, godine radi montaže štandova, bit će otežan promet u staroj gradskoj...

Pin It on Pinterest