Kultna „Večernja škola“ Željka Pervana na oproštajnoj turneji u Rijeku stiže 24. veljače

19.01.2023. 18:00 | Mozaik, Novosti

Foto: Davor Curić

Popularni humoristični serijal „Večernja škola“ nakon 15 godina ponovno okuplja svoje junake i kreće na turneju širom Hrvatske nazvanu „Posljednja Večernja“ koja će u Rijeci zaigrati 24. veljače u Centru Zamet, s početkom u 19,59 sati.
Željko Pervan alias profesor Maksimilijan Jure Kučina i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) ponovno sjedaju u školske klupe, dok je Pervan već najavio da je ova turneja oproštajna i da nema namjeru nastavljati s novim nastavcima „Večernje škole“.
Svoja je prva televizijska emitiranja „Večernja škola“ započela na zagrebačkoj OTV televiziji još 1995. godine, a u originalnoj postavi bio je i pokojni glumac Đuro Utješanović. Serijal „Večernja škola vrlo je brzo izrastao u pravi fenomen te je s OTV-a zbog ogromne popularnosti preseljen na HRT, a potom na Novu TV. Serijal je stekao brojne poklonike širom regije pa je puno puta repriziran, a na You Tube-u u kontinuitetu ima masovne preglede.


„Od 1995. pa do 2008. godine naša je ‘Večernja škola’ imala jednu premijeru tjedno što je veliki uspjeh jer kazališta imaju dvije tri premijere godišnje. Nije riječ o čistoj improvizaciji, svaka emisija imala je temu oko koje smo raspravljali i dogovarali se na način da nitko od likova ne ‘izađe’ iz lika. Nismo si smjeli dozvoliti da se lik karakterno mijenja bez nekog dobrog razloga jer smo znali da gledatelji očekuju dosljedan  mentalni sklop kod svakog lika ponaosob. Duhoviti ljudi, koje sam srećom okupio, prilično su rijetki , kod nas i u svijetu. Smiješnih ima ali ne i duhovitih pogotovu onih koji svoju duhovitost mogu medijski uobličiti i godinama trajati. Važno je znati da se duhovit čovjek ne može proizvesti, postati duhovit, iz čega proizlazi da se isto tako ne može prestati biti duhovit. Tu činjenicu valja prihvatiti… Nasmijavati ljude, godinama, velika je čast, jer dokazuje da niste samo prodisali, pojeli i popili hraneći se usput tuđim padovima“, komentirao je novu turneju „Večernje škole“ Željko Pervan.
Ulaznice za „Posljednju Večernju“ u Rijeci upravo su puštene u prodaju u sustavu Eventim, a mogu se nabaviti i u Dallas Music Shopu u Rijeci.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest