Kostrenjanin smješten u riječki zatvor zbog prodaje kokaina, policija mu u pretrazi uz drogu pronašla i više od 74 tisuće eura u različitim valutama

16.03.2023. 13:52 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin, Gov.uk

U riječki zatvor smješten je  Sanjin Srok (48) iz Kostrene, pod sumnjom da je prodavao kokain i posjedovao tu drogu radi prodaje. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.
Srok se tereti da je kaznena djela vezana za drogu počinio tijekom prošle i ove godine. Prema dosadašnjim sumnjama – pretočenim u policijsku kaznenu prijavu te istražne dokumente tužiteljstva i suda – žitelj Kostrene je u prvoj polovici prošle godine na području Jelenja u tri navrata predao ukupno 400 grama kokaina jednoj osobi  kako bi ga dalje prodavala u riječkoj regiji.

POlicija identificirala 15-ak osoba kojima je prodavao kokain

Sumnjiči se i da je u razdoblju od početka prošle godine pa sve do utorka, kada je uhićen, na području Rijeke i Kostrene prodao kokain najmanje 15-ak osoba. Istražitelji su identificirali 15 osoba za koje se vjeruje da su od njega kupili drogu, a sumnja se da ih ima još. Od rujna prošle godine do ovih dana jednom je kupcu, tvrde istražitelji, u devet navrata prodao ukupno 7,2 grama kokaina za sveukupno 900 eura, što bi značilo da je cijena bila 100 eura za 0,8 grama te droge. Tereti se i da je u prosincu prošle godine u Kostreni prodao oko gram kokaina za 600 kuna jednom kupcu iz Gorskog kotara.
Dosadašnja istraga je ukazala i na sumnje da je od početka prošle godine dogovarao nabavu i pribavljao kokain kojeg je poslije skladištio na adresi gdje živi u Kostreni, te ga prepakiravao u manje ili veće smotuljke pa ga dalje prodavao.

 

uZ KOKAIN PRONAŠLI I “TRAVU”, 68 TISUĆA EURA, OKO 5 TISUĆA AMERIČKIH DOLARA…

Pretragama prostora na riječkoj Kozali i Pavekima policija je u utorak  pronašla devet vrećica s ukupno oko 47 grama kokaina i oko 4 grama marihuane, čije se posjedovanje stavlja na teret pritvorenom 48-godišnjaku. K tome, pretragom drvarnice na Vežici, koju inače koristi osumnjičeni, nađena je posuda s oko 250 grama bijele materije, čiji kemijski sastav još nije sa sigurnošću utvrđen.
Policija je u pretrazi prostora kojim se koristi Sanjin Srok pronašla i značajne svote novca: oko 68 tisuća eura, oko 5 tisuća američkih dolara, 300 australskih dolara, 70 funti i oko tisuću franaka.
Pritvoreni 48-godišnjak ima pravo na žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora, ali ona ne odgađa njegovo izvršenje.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest