Konačni rezultati upisa u riječke dječje vrtiće poznati do 20. lipnja, trenutno neraspoređeno 63 djece jasličke dobi s pravom prvenstva upisa

08.06.2024. 09:50 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

U dječje vrtiće Grada Rijeke„Sušak“, „More“ i „Rijeka“ – trenutno je upisano 185 djece vrtićke dobi i 403 djece jasličke dobi. U ovom trenutku 63 djece jasličke dobi s pravom prvenstva upisa nije raspoređeno ni u jednu jasličku skupinu u navedene tri ustanove, dok su sva djeca vrtićke dobi s pravom prvenstva upisana u vrtićke skupine.

No, do 12. lipnja roditelji sve upisane djece pozvani su uplatiti akontaciju od 25 eura kojom potvrđuju upis svoga djeteta u vrtić, odnosno jaslice. Tek nakon toga bit će poznat točan broj neupisane djece, budući da će nakon evidentiranja uplata akontacija biti jasno koji su roditelji odustali od upisa, odnosno u kojim jasličkim skupinama se otvara prostor za upis trenutno neupisanih jasličara. Također, Grad Rijeka imat će pripremljene potencijalne dodatne kapacitete za trenutno neupisanu djecu jasličke dobi u prostorima Mjesnog odbora Pehlin, dvorane na Turniću te na još nekoliko lokacija. U tom smislu, sva djeca s pravom prvenstva upisa bit će upisana do sredine listopada.

  Grad Rijeka obavijestit će do 20. lipnja (nakon zaprimanja i evidentiranja svih uplaćenih akontacija) o konačnom broju upisane djece u ovoj pedagoškoj godini kao i o potencijalnom korištenju dodatnih kapaciteta. Valja reći i da će se iznos akontacije roditeljima uračunati u prvu ratu korištenja vrtića te će ona biti utoliko niže obračunata.

Akontacija je upravo zamišljena kao sredstvo potvrde upisa kako bi se precizan broj popunjenih odnosno slobodnih kapaciteta u skupinama definirao dovoljno na vrijeme da se osigura smještaj za svu djecu s pravom prvenstva upisa, navode iz Grada Rijeke. 

Pravo prvenstva upisa definirano je pravilnicima o upisu u dječje vrtiće Grada Rijeke te prema tim pravilnicima prednost pri upisu pod jednakim uvjetima ostvaruje dijete koje zajedno s oba roditelja, odnosno samohranim roditeljem ili jednim roditeljem ukoliko se radi o jednoroditeljskoj obitelji, ima prebivalište na području grada Rijeke; dijete kojem je dodijeljen skrbnik odnosno koje je smješteno u udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi, a nema prebivalište na području grada Rijeke, ako njegov skrbnik ili udomitelj ima prebivalište na području grada Rijeke, odnosno ako ustanova socijalne skrbi ima sjedište ili podružnicu na području grada Rijeke; te dijete koje je strani državljanin koje ima odobren najmanje privremeni boravak ili odobrenu međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj i živi na području grada Rijeke zajedno s oba roditelja, odnosno samohranim roditeljem ili jednim roditeljem ukoliko se radi o jednoroditeljskoj obitelji.

Osim u navedene tri gradske vrtićke ustanove, Grad Rijeka financira i smještaj djece u privatnim vrtićima. U pedagoškoj 2024/25.    proračunom je osiguran iznos od 1,47 milijuna  eura. Grad Rijeka financira i program dadilja za koji je za sljedeću pedagošku godinu osigurano 330.000  eura.

Po dovršetku upisa u gradske ustanove, bit će poznato i koliko djece će uz subvenciju Grada Rijeke koristiti smještaj u privatnim vrtićima, odnosno kod dadilja.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest