Kod Suska potonula brodica za prijevoz komunalnog otpada, dva člana posade nisu ozlijeđena

23.06.2024. 18:05 | Crna kronika, Novosti

Foto: MUP

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, sa sjedištem u Rijeci (MRCC Rijeka), izvijestili su  Upravu sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o potonuću brodice kod u lošinjskom arhipelagu. U nesreći nema  ozlijeđenih niti onečišćenja mora.

Djelatnici Ispostave lučke kapetanije Mali Lošinj provode očevid o uzrocima pomorske nesreće koja se dogodila jučer, 22. lipnja, u jutarnjim satima kod otoka Suska, gdje je iz zasad neutvrđenog razloga potonula brodica duljine 13 metara (tip dvotrupac), specijalizirana za prijevoz komunalnog otpada između otoka Suska, Unija i Malog Lošinja, u vlasništvu domaće pravne osobe.

Informacija o nesreći u nadležnim službama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zaprimljena je posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Rijeka u 10.22 sata, a u trenutku nesreće na brodici su se nalazile dvije osobe, zapovjednik i član posade, obojica državljani Republike Hrvatske, koji u nesreći nisu ozlijeđeni. Preliminarnim očevidom na poziciji nesreće službenici malološinjska lučke ispostave ustanovili su kako je brodica u potpunosti potonula.

Na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora. Vlasniku je naloženo poduzeti komercijalno vađenje i tegalj potonule brodice te će isti postupiti sukladno nalogu Ispostave lučke kapetanije Mali Lošinj, navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest