KBC Rijeka dodijelit će 50 stipendija učenicima i studentima u području sestrinstva

24.08.2023. 16:20 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: KBC Rijeka

KBC Rijeka po prvi put, ove školske i akademske godine, stipendirat će učenike srednjih medicinskih škola – smjer medicinska sestra/tehničar i polaznike prijediplomskog stručnog studija sestrinstva. Dodijelit će se ukupno 50 stipendija, od kojih će 30 biti za učenike i 20 za studente, u mjesečnim iznosima od po 200 eura.

Učenici će stipendiju dobivati tijekom deset mjeseci školske godine, a studenti tijekom 12 mjeseci akademske godine. Natječaj će biti objavljen u rujnu, nakon okončanja postupaka upisa na obje obrazovne razine, o čemu će KBC Rijeka putem sredstava javnog priopćavanja i na svojim mrežnim stranicama dodatno obavijestiti javnost.

Pravo na podnošenje prijave imaju svi učenici upisani u četvrti i peti razred srednje škole smjera medicinska sestra/tehničar u školskoj godini 2023./24. i svi redoviti studenti završne godine prijediplomskog stručnog studija sestrinstva u akademskoj godini 2023./24. Kriteriji koji će se bodovati u razredbenom postupku, obuhvaćaju postignuti uspjeh u dosadašnjem obrazovanju, osvojene nagrade, sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i posebne okolnosti iz socijalnog statusa i prava po drugim osnovama.

Iz KBC-a Rijeka ističu kako su se odlučili na uvođenje stipendiranja s ciljem privlačenja budućih zaposlenika i poticanja interesa da u ovoj kliničkoj ustanovi ostvare svoje karijerne izazove i ciljeve.

Sve propozicije natječaja i druge detaljne informacije bit će sadržane u tekstu natječaja. Iz KBC-a Rijeka navode kako očekuju veći interes kandidata jer nudi kvalitetno i stimulativno radno okruženje s mnogobrojnim mogućnostima daljnjeg napredovanja u radu te stjecanje dodatnih stručnih kvalifikacija kroz nastavak edukacije.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest