Bježeći policiji u centru Rijeke prošao na desetak “crvenih” semafora, vozio jednosmjernim ulicama, na koncu udario u policijski auto

07.08.2023. 17:35 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin (ilustracija)

Bježeći pred policijom, prošao je kroz desetak crvenih svjetala na semaforima, a na koncu se zaustavio udarivši u policijskoj vozilo.
Odrednice su to koje se vežu za 23-godišnjaka koji je u petak rano ujutro u središtu Rijeke svojom vožnjom na granici razuma prekršio niz puta prometne propise i ugrožavao druge u prometu.
Slučaj je počeo nakon što je policija pokušala zaustaviti osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, no vozač se oglušio na zvučne i svjetlosne signale. Automobilom je prošao kroz desetak crvena svjetla na semaforima i vozio jednosmjernim ulicama. U jednom trenutku je autom udario u policijsko vozilo te se potom zaustavio.
Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da je riječ o 23-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, što bi značilo, bez vozačke dozvole, pod utjecajem 1,29 promila alkohola. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u prostorijama policije.
Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i doveden na općinski sud te mu je rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se na vozilu bjegunca nalazile nepripadajuće registracijske pločice te je 23-godišnjak, zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprava, kazneno prijavljen državnom odvjetništvu.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest