Karin Kuljanić pobjednica prve večeri MIK-a u Kastvu

23.06.2022. 09:44 | Regija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Kastav

Impozantna kastavska Crekvina bila je savršeno mjesto za početak ovogodišnjeg festivala Melodije Istre i Kvarnera, jedinog i najstarijeg putujućeg festivala u Hrvatskoj. MIK je tako u svojoj 58. godini života po 19. put “bil doma va svojen Kastve”, a ispunjeno gledalište još je jednom potvrdilo koliko se Kastav i MIK vole.
Podsjetimo, Kastav se u domaćinstvima smjenjuje s Opatijom te je u ime domaćina mikovce i kastavsku publiku pozdravio gradonačelnik Matej Mostarac koji je festivalu zaželio dobrodošlicu, naglasivši kako su Kastav, Crekvina, MIK i puno gledalište tradicionalno jamstvo sjajne večeri.
Nakon pozdrava gradonačelnika, nadahnuti je voditeljski trojac Uršula Tolj, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin vodio sjajnu večer, a mikovci su predstavili 19 novih skladbi koje je kastavska publika nagradila bogatim pljeskom. Tijekom revijalnog dijela u kojem su publiku zabavili prošlogodišnji pobjedici Nevia Rigutto/Tamara Brusić/Duško Jeličić/Mauro Staraj te Martina Majerle, Lado Bartoniček, Andrina Frleta, Daniel Moscarda i Božidarka (Matija) Čerina, komisija je prebrojala glasove publike te smo tako dobili tri prvoplasirane skladbe prve festivalske večeri.

Treće mjesto kastavska je publika dodijelila skladbi “Kvarnerska Vila” (Robert Grubišić – Mirjana Bobuš – Robert Grubišić/Frane Frleta) koja je osvojila 98 glasova, druga je klapa Tić sa skladbom “Srce je srićno” (Robert Grubišić – Vjeko Alilović – Robert Grubišić/Ivan Načinović) i sa 151 glasom, dok je pobjedu odnijela Karin Kuljanić sa skladbom “Fala ti na jubavi” (Goran Šarac – Robert Pilepić – Aleksandar Valenčić) sa 163 glasa kastavske publike.
Sljedeća stanica na MIK-ovom putu je Zlatni otok, u 21 sat započinje festivalska večer na rivi u Malinskoj, koja je domaćin zajedno s Općinom Punat i Gradom Krkom. Ne treba sumnjati da nas čeka još jedna odlična večer.

Povezane objave

Tihomir Pojer novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka

Tihomir Pojer novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka

Novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka je Tihomir Pojer, policijski službenik koji je do sada bio raspoređen na poslovima u Sektoru kriminalističke policije, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska. U obrazloženju rješenja, kojeg potpisuje...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (178)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (178)

PETAK, 24. lipnja 2022. KOZALA, 12.00Boris Lavrenčić (1953) DRAGA, 14.30Milan Cibić (1939) DRENOVA, 11.00Mate Antolos (1936) PONEDJELJAK, 27. lipnja KOZALA, 12.30Luka Ilić (1942) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest