Jutros se sastao opatijski Stožer civilne zaštite, sve službe rade na otklanjanju posljedica nevremena

05.08.2023. 10:28 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Facebook, Grad Opatija

Stožer civilne zaštite Grada Opatije sastao se jutros u uredu gradonačelnika.

Čelni ljudi Javne vatrogasne postrojbe grada Opatije, Komunalca, Parkova i Policijske postaje Opatija obavijestili su o stanju na terenu te o planovima za uklanjanje nastalih šteta. Sve službe rade na otklanjanju posljedica nevremena, kako bi grad što prije bio doveden u normalu. Dobar je dio poplavljenih prometnica i javnih površina već očišćen, a čišćenje se nastavlja i danas. Radi se i na sanaciji ceste Dobreć – tunel Učka koja je jučer zatvorena za promet.

Javna vatrogasna postrojba Opatija jučer je imala 48 intervencija, od toga njih 32 na području Opatije, a ponajviše se radilo o prodiranju vode u stanove i poslovne prostore. Iz Komunalca obavještavaju da se zbog zamućenja izvorišta za područje Vele i Male Učke preporuča prokuhavanje vode za konzumaciju.

Gradonačelnik Kirigin i načelnica Stožera Civilne zaštite Kristina Đukić uputili su zahvalu komunalnim službama, vatrogascima, kao i svim građanima koji su pomogli u spašavanju gradske i privatne imovine građana.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest