“JEDNOSTAVNO NAJBOLJE”: novogodišnji koncerti u „Zajcu“ od 27. do 30. prosinca

24.12.2022. 09:32 | Mozaik, Novosti

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

„Jednostavno najbolje“, naslov je ovogodišnjih vrlo popularnih novogodišnjih gala koncerata riječkog HNK Ivana pl. Zajca za koje se uvijek traži ulaznica više. U izvedbi Riječkog simfonijskog orkestra, a pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela, novogodišnji gala koncerti na programu su 27., 28. i 29. i 30. prosinca s početkom u 20 sati.  U programu će sudjelovati solistice i solisti Opere Anamarija Knego, Kristina Kolar, Ivana Srbljan, Michaela Selinger, Vanja Zelčić, Gabrijela Deglin, Bože Jurić Pešić, Marko Fortunato, Robert Kolar, Ivan Šimatović i Slavko Sekulić, a uz njih i Riječki operni zbor.

I ove će godine, kao i uvijek, koncerti imati atraktivan program, program za veselo glazbeno opraštanje od stare i optimistično očekivanje nove godine. Započet će popularnom uvertirom „Laka konjica“ kralja bečke operete Franza von Suppea. Uslijedit će djelo Camillea Saint-Saënsa Uvod i rondo capriccioso za violinu i orkestar uz solo violončelista Antona Kyrylova. Potom su na programu djela Ivana pl. Zajca, dijelovi njegovih opera „Amelia“ i „Nikola Šubić Zrinjski“. Na programu je i Petar Iljič Čajkovski te uvertira i „Veliki ples“ iz njegova „Orašara“. Deveta simfonija poznatija pod naslovom „Iz Novoga svijeta” češkoga romantičara Antonína Dvořáka uvijek se rado sluša, a ovom če prigodom Riječki simfonijski orkestar izvesti njen 4. stavak Allegro con fuoco. Drugi dio koncerta otvorit će također češki skladatelj, Bedřich Smetana i njegova simfonijska pjesma „Vltava“. Potom je na programu „Vatra radosti“ iz prvoga čina Verdijeve opere „Otello“.
A kako novogodišnji koncerti ne bi bili ono što jesu da na programu nema Straussovih djela, ove godine su to uvertira i finale 2. čina komične opere „Šišmiš“ te polka „Laka krv“.
Publiku očekuje i posebno iznenađenje, i to svake večeri drugačije.
Uz večernje novogodišnje koncerte, na programu je i Dječji novogodišnji gala koncert, koncert za cijelu obitelj, na Silvestrovo, 31. prosinca, u 12 sati.

 

Osim glazbenog doživljaja u posebnom blagdanskom ozračju, riječki novogodišnji koncerti odavno su postali i društvenim događajima na kraju godine koji se ne propuštaju. Tako su ulaznice i za ovogodišnje koncerte vrlo brzo rasprodane, a još nekoliko ulaznica može se pronaći za podnevni silvestrovski Dječji novogodišnji koncert.

 

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest