JAKA BURA DANAS U RIJEČKOJ MAKROREGIJI, MJESTIMICE S OLUJNIM UDARIMA: rekorder Senj s udarom bure od 113 km/h, u creskoj Martinšćici bura dosegla 97 km/h

06.11.2021. 16:24 | Regija, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: Fiore Vežnaver

Jaka bura, ponegdje i s olujnim udarima, puše danas u riječkoj makroregiji, uzrokujući prvenstveno probleme u cestovnom prometu.
Najjači udar bure – prema podacima portala Pljusak.com – zabilježen je danas u 11.29 sati u Senju, gdje je izmjerena brzina vjetra od čak 113 kilometara na sat. Drugo mjesto na top listi zauzela je Martinšćica na otoku Cresu s udarom bure od 97 km/h jutros u 7.08 sati, a treći je Novi Vinodolski s izmjerenom brzinom vjetra od 87 km/h. Jako je danas puhalo i na automotodromu na Grobniku (85 km/H), riječkim Mihovilićima i Treskavcu na otoku Krku (74 km/h). U Baški je pak bura dosegla brzinu od 68 km/h.
HAK-a u svom izvješću od 15 sati u subotu navodi da je zbog olujnog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena te na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Zabrana prometa na Krčkom mostu vrijedi za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i osobna vozila koja vuku malu prikolicu).
“Molimo korisnike za dodatan oprez”, navode iz HAK-a.

 

 

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

Pin It on Pinterest