Iz Grada Opatije pozivaju vlasnike da prijave štetu koja im je u nevremenu nastala od opatijske gradske imovine

22.07.2023. 13:38 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Iz Grada Opatije pozvali su vlasnike čija je imovina oštećena u jučerašnjem nevremenu da podnesu prijavu  radi utvrđivanja i evidentiranja štete. Štetu građani mogu prijaviti putem elektroničke pošte [email protected] te osobno u pisarnici opatijske Gradske uprave. Nakon prikupljenih prijava i evidentiranja nastale štete Grad Opatija rješavat će o pravima na naknadu štete. Pod štetom se podrazumijeva šteta koju je uzrokovala imovina Grada Opatije, primjerice, pad stabala s javnih površina, pad pokrova krovova zgrada u vlasništvu Grada Opatije i slično.

U povodu nevremena danas je u uredu opatijskog gradonačelnika održan izvanredni sastanak Stožera civilne zaštite Grada Opatije. Na sastanku su izvješće o poduzetim mjerama vezanim uz sanaciju posljedica podnijeli predstavnici vatrogasaca, policije i komunalnih tvrtki. Oštećeno je više motornih vozila i nekretnina uslijed pada stabala, na nekoliko krovišta na privatnim zgradama utvrđena su manja oštećenja, a stradala je i komunalna infrastruktura (javna rasvjeta, odbojnici i ograde i drugo).

Ustanovljena su i brojna oštećenja elektroenergetske mreže. Operativne snage civilne zaštite prema utvrđenim prioritetima otklanjaju prepreke, oštećenja i obavljaju popravke komunalne i ostale infrastrukture. 

“U kontaktu s ostalim pružateljima javnih usluga (HEP i drugi) utvrđeno je kako su i te operativne snage već raspoređene na teren te rade na otklonu oštećenja elektroenergetske mreže”, navode iz Grada Opatije.

Tema sastanka bila je i analiza spremnosti za reakciju u slučaju ponavljanja nepogodnih vremenskih prilika. Gradonačelnik  zahvaljuje službama koje su u brzom roku uspostavile normalno funkcioniranje grada, kao i svim građanima koji su samoinicijativno pritekli u pomoć.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest