Iz Grada Crikvenice pozivaju građane da prijave štetu od noćašnjeg nevremena

25.07.2023. 13:07 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: Maks Kosjek

Iz Grada Crikvenice danas su pozvali građane da prijave štetu koja im je nastala protekle noći nakon što je snažno nevrijeme, praćeno tučom, pogodilo područje Grada Crikvenice, u najvećoj mjeri Dramalj i Jadranovo.
“Komunalno redarstvo Grada Crikvenice, tehnička služba, kao i djelatnici komunalnog poduzeća Eko-Murvica od jutros obilaze teren i vrše izvid jer je nevrijeme, nažalost, prouzročilo materijalnu štetu na stambenim objektima i vozilima te ostaloj imovini. Radi izvida mogućnosti eventualnog pokretanja postupka za proglašenje prirodne nepogode izazvane obilnim padalinama, pozivamo sve građane da uočena oštećenja prijave na priloženom obrascu i dostave ga na e-mail adresu: [email protected] u roku od 15 dana. Svakako je poželjno priložiti i fotografije nastale štete.
Mogućnost dostave podataka o nastaloj šteti još uvijek ne znači da je proglašena prirodna nepogoda, ali će temeljem prikupljenih podataka Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Crikvenice, sukladno odredbama Pravilnika o registru šteta od prirodnih nepogoda, procijeniti visinu štete, utvrditi da li postoje uvjeti za proglašenje prirodne nepogode, te ukoliko oni postoje, izvijestiti gradonačelnika koji će, sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda županu Primorsko – goranske županije predložiti proglašenje prirodne nepogode“, navode iz Grada Crikvenice.
Prirodna nepogoda može se proglasiti ako je vrijednost ukupne izravne štete predstavlja najmanje 20 posto izvornih prihoda jedinica lokalne samouprave za prethodnu godinu ili ako je prirod (rod) umanjen najmanje 30 % prethodnog trogodišnjeg prosjeka na području jedinice lokalne samouprave ili ako je nepogoda umanjila vrijednost imovine na području jedinice lokalne samouprave najmanje 30 %.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest