Ivanka Vidović-Vinketa svečano prisegnula kao Županijska državna odvjetnica u Rijeci

15.07.2023. 10:37 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: DORH

Ivanka Vidović-Vinketa svečano je prisegnula nakon što je nedavno imenovana i dobila novi mandat kao Županijska državna odvjetnica u Rijeci. Vidović-Vinketa bila je među šest novoimenovanih županijskih i općinskih državnih odvjetnika koji su u četvrtak prisegnuli pred Glavnom državnom odvjetnicom Republike Hrvatske Zlatom Hrvoj-Šipek.
Državnoodvjetničko vijeće nedavno je na svojoj sjednici imenovalo Ivanku Vidović – Vinketa na dužnost riječke Županijske državne odvjetnice, davši tako dosadašnjoj prvoj županijskoj tužiteljici još jedan mandat.

Ivanka Vidović – Vinketa je na dužnost prve tužiteljice u Primorsko-goranskoj županiji došla nakon što je ranija Županijska državna odvjetnica, Riječanka Vanja Marušić, bila imenovana ravnateljicom USKOK-a. Bilo je to u studenom 2018. godine, a Vidović – Vinketa je najprije bila imenovana vršiteljicom dužnosti, prije no što je u studenom 2019. godine postala Županijska državna odvjetnica s mandatom od četiri godine.

Prije no što je postala riječka Županijska državna odvjetnica, Vidović – Vinketa je bila zamjenica Županijske državne odvjetnice u Rijeci, s dugogodišnjim iskustvom u procesuiranju niza velikih predmeta i slučajeva.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest