INVESTICIJA VRIJEDNA 7,8 MILIJUNA KUNA: potpisani ugovori kojima Viškovo dobiva i peti rotor

Autor teksta: P. B., Foto: PGŽ

U vijećnici Općine Viškovo danas su potpisani Okvirni sporazum i Ugovori za projekt „Sanacija kolnika i izgradnja kružnog toka (…)“, čime su stvoreni preduvjeti za izgradnju petog kružnog raskrižja u Viškovu, kod groblja i skretanja za naselje Mladenići.

Ugovore su potpisali načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić, direktor komunalnog društva vodovod i kanalizacija Andrej Marocchini i predstavnik izvođača radova iz tvrtke GP Krk Sanjin Purić.

U ime Primorsko-goranske županije prisutnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević koja je podržala ovaj kompleksan projekt i istaknula da su investitori pokazali visoki stupanj organiziranosti i koordinacije, a rezultat će biti nova vizura Viškova.

Podizanje sigurnosti u prometu

“Ovim petim raskrižjem podignut ćemo sigurnost prometovanja kroz centar Viškova i riješiti ćemo sigurnost svih sudionika u prometu, jer ovo je jedno od naših najfrekventnijih raskrižja. Osim same funkcionalnosti, dodana vrijednost ovog projekta je urbanističko-arhitektonsko uređenja centra Viškova jer je uz novi rotor projektirano i uređenje cjelokupnog okolnog prostora pa će cijela zona izgledati ljepše, modernije i urbanije,” naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.

Rok za radove osam mjeseci

Sukladno projektu, izgradit će se kružno raskrižje s tri privoza, a ovom će se investicijom značajno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice pješaka koji su najugroženija skupina sudionika, a taj prostor svakodnevno koriste za obavljanje poslovnih i privatnih obaveza. Poseban naglasak stavljen je na uređenje prilaza novoj poslovnici banke, trgovinama i ostalim poslovnim prostorima neposredno uz kružno raskrižje. Smanjit će se brzine prilaska raskrižju i samim time ublažiti posljedice u slučaju eventualnih nesreća, manje će se čekati na prilazima zbog neprekinutosti prometa pa će protočnost prometa u centru Viškova biti značajno bolja.

Investicija je vrijedna 7,8 milijuna kuna, a zajednički ju financiraju Općina Viškovo u iznosu od 3,15 milijuna kuna, Županijska uprava za ceste u iznosu od 2,55 milijuna kuna i KD Vodovod i kanalizacija u iznosu od 2,1 milijuna kuna. Radove će izvesti GP Krk čija je ponuda bila najpovoljnija na javnom natječaju, a rok izvođenja radova je 230 dana.

 

 

 

 

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Pin It on Pinterest