Informiranjem turista i građana do veće sigurnosti u turističkoj sezoni

07.08.2023. 10:58 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: PU PG

I protekla  dva tjedna  službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima iz Poljske, Slovačke i Slovenije nastavili su s preventivnim aktivnostima, informiranjem i educiranjem turista i građana, obilazeći plaže  i organiziranjem informativnih punktova.

Tako su službenici Prve policijske postaje Rijeka zajedno sa svojim kolegama iz Poljske obilazili plaže Preluk i Vila Nora, informirajući i educirajući građane i turiste kako spriječiti krađe na plažama, provale u domove i vozila, krađe motocikla, bicikla i romobila, naglašavajući pri tome važnost samozaštitnog ponašanja. Obišli su i parkirališta uz plaže te ispod brisača stavljali letke s korisnim savjetima na temu prevencije imovinskog kriminaliteta. Uz to u trgovačkom centru Interspar na Rujevici organizirali su informativni punkt, gdje su se u  komunikaciji s hrvatskim i poljskim policijskim službenicima mogle dobiti preporuke i promidžbeni materijali na ovu temu. Održan je   informativni punkt  i u Tower centru na Pećinama.

Službenica Policijske postaje Delnice  iskoristila je dan većeg okupljanja stanovnika Gerova na sajmištu te educirala mještane o rizičnim situacijama u kojima mogu postati žrtve kaznenih djela i ostati bez svoje imovine te kako to spriječiti.

Službenicima crikveničke policije na informativnim punktovima u Jadranovu i Novom Vinodolskom pridružili su se i kolege iz Slovačke, a  službenicima Policijske postaje Krk na informativnim punktovima u Omišlju, Malinskoj i Baški, pridružio se kolega iz Slovenije.

Na području Policijske postaje Opatija, uz podjelu promidžbenog materijala obišli su parkiralište i Ulicu Brajdice u Lovranu, a u Mošćeničkoj Dragi na obalnom putu u blizini plaže Sipar organiziran je informativni punkt na kojem su uz opatijske policijske službenike sudjelovali i djelatnici JVP Opatija.

Uz uobičajene prigodno tiskane letke na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku s tematikom samozaštite i prevencije (Sigurna turistička destinacija, Prevencija – provale – zaštitite svoje domove, Prevencija-provale u motorna vozila, Prevencija-drske krađe, ulične prijevare, prijevare na kućnom pragu, Sigurno i bezbrižno ljetovanje-sigurni na plaži, Ne ostavljajte djecu samu u vozilima, savjeti za nautičare), podijeljeni su i letci Hrvatske vatrogasne zajednice (Spriječimo požare, Kako postupiti u slučaju požara) i za najmlađe „Vatrogasna bojanka“ .

Ukupno je podijeljeno 655 različitih letaka. Zbog loših vremenskih uvjeta nisu održani informativni punktovi planirani za petak na plaži Kostanj i u Kraljevici.

U naredna dva tjedna informativni punktovi će biti održani prema sljedećem rasporedu:

 

  • 8. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Tower centru na Pećinama u Rijeci,
  • 8. kolovoza od 9 do 11 sati u Crikvenici, na gradskoj plaži Miramare
  • 8. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Malom Lošinju, Trg RH
  • 9. kolovoza od 10,30 do 12 sati u Severinu na Kupi ispred trgovine
  • 15. kolovoza od 9 do 11 sati u Selcu, Uvala Slana i Crikvenica
  • 17. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Cresu, AC Slatina
  • 17. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Malom Lošinju, AC Čikat
  • 17. kolovoza od 9 do 11 sati u Gomirju ispred trgovine.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest