Informiranjem turista i građana do veće sigurnosti u turističkoj sezoni

Foto: PU PG

I protekla  dva tjedna  službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima iz Poljske, Slovačke i Slovenije nastavili su s preventivnim aktivnostima, informiranjem i educiranjem turista i građana, obilazeći plaže  i organiziranjem informativnih punktova.

Tako su službenici Prve policijske postaje Rijeka zajedno sa svojim kolegama iz Poljske obilazili plaže Preluk i Vila Nora, informirajući i educirajući građane i turiste kako spriječiti krađe na plažama, provale u domove i vozila, krađe motocikla, bicikla i romobila, naglašavajući pri tome važnost samozaštitnog ponašanja. Obišli su i parkirališta uz plaže te ispod brisača stavljali letke s korisnim savjetima na temu prevencije imovinskog kriminaliteta. Uz to u trgovačkom centru Interspar na Rujevici organizirali su informativni punkt, gdje su se u  komunikaciji s hrvatskim i poljskim policijskim službenicima mogle dobiti preporuke i promidžbeni materijali na ovu temu. Održan je   informativni punkt  i u Tower centru na Pećinama.

Službenica Policijske postaje Delnice  iskoristila je dan većeg okupljanja stanovnika Gerova na sajmištu te educirala mještane o rizičnim situacijama u kojima mogu postati žrtve kaznenih djela i ostati bez svoje imovine te kako to spriječiti.

Službenicima crikveničke policije na informativnim punktovima u Jadranovu i Novom Vinodolskom pridružili su se i kolege iz Slovačke, a  službenicima Policijske postaje Krk na informativnim punktovima u Omišlju, Malinskoj i Baški, pridružio se kolega iz Slovenije.

Na području Policijske postaje Opatija, uz podjelu promidžbenog materijala obišli su parkiralište i Ulicu Brajdice u Lovranu, a u Mošćeničkoj Dragi na obalnom putu u blizini plaže Sipar organiziran je informativni punkt na kojem su uz opatijske policijske službenike sudjelovali i djelatnici JVP Opatija.

Uz uobičajene prigodno tiskane letke na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku s tematikom samozaštite i prevencije (Sigurna turistička destinacija, Prevencija – provale – zaštitite svoje domove, Prevencija-provale u motorna vozila, Prevencija-drske krađe, ulične prijevare, prijevare na kućnom pragu, Sigurno i bezbrižno ljetovanje-sigurni na plaži, Ne ostavljajte djecu samu u vozilima, savjeti za nautičare), podijeljeni su i letci Hrvatske vatrogasne zajednice (Spriječimo požare, Kako postupiti u slučaju požara) i za najmlađe „Vatrogasna bojanka“ .

Ukupno je podijeljeno 655 različitih letaka. Zbog loših vremenskih uvjeta nisu održani informativni punktovi planirani za petak na plaži Kostanj i u Kraljevici.

U naredna dva tjedna informativni punktovi će biti održani prema sljedećem rasporedu:

 

  • 8. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Tower centru na Pećinama u Rijeci,
  • 8. kolovoza od 9 do 11 sati u Crikvenici, na gradskoj plaži Miramare
  • 8. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Malom Lošinju, Trg RH
  • 9. kolovoza od 10,30 do 12 sati u Severinu na Kupi ispred trgovine
  • 15. kolovoza od 9 do 11 sati u Selcu, Uvala Slana i Crikvenica
  • 17. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Cresu, AC Slatina
  • 17. kolovoza od 9,30 do 11,30 sati u Malom Lošinju, AC Čikat
  • 17. kolovoza od 9 do 11 sati u Gomirju ispred trgovine.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest