INA riječkom vrtiću Vidrice donirala multifunkcionalno dvorišno igralo

20.12.2021. 17:45 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

Jasličarci u podcentru Vidrice Dječjeg vrtića More u Rijeci od danas se, zahvaljujući INA-i, mogu igrati i učiti kroz igru na novom kombiniranom igralu koje je postavljeno na vrtićkom igralištu. Na igralištu riječkog vrtića Vidrice, koji je od rujna ove godine veći za dvije jasličke skupne djece, danas je uz prigodnu svečanost održana primopredaja kombiniranog dvorišnog igrala za djecu koje je Dječjem vrtiću More osigurala INA.

Vrtić Vidrice, uz vrtiće Đurđice, Bulevard, Delfin i Kvarner, jedan je od podcentara Dječjeg vrtića More koji brine o ukupno 533 djeteta jasličke i vrtićke dobi. U Vidricama su u rujnu ove godine uređeni prostori i oformljene dvije nove jasličke skupine te vrtić sada pohađa ukupno stotinjak mališana podijeljenih u tri vrtićke i pet jasličkih skupina.

Mulitifunkcionalno igralo namijenjeno je tako prvenstveno djeci jasličke dobi, a pomaže u razvijanju motoričkih sposobnosti te daje poticaj razvoju različitih maštovitih igara i oblika druženja mališana. Obzirom da je većina igrala u vrtićima namijenjena djeci starijeg uzrasta ovo igralo obogaćuje igru djece jasličke dobi potičući ih na više kretanja što je u današnje vrijeme iznimno važno. Vrtić od danas ima i dva nova mobilna pješčanika od kojih je jedan postavljen na terasi novouređene jasličke skupine u potkrovlju vrtića dok je drugi postavljen na igralištu vrtića.

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Pin It on Pinterest