Hotelski lanac Marriott International dolazi u Ičiće, novi hotel bi trebao biti otvoren uoči ljetne sezone 2024. godine

Foto: Grad Opatija

Hotelski lanac Marriott International i Riva’s Hotels and Resorts, tvrtka koja gradi novi hotel u Ičićima, potpisali su ugovor o suradnji, čime je potvrđen dolazak jednog od najvećih vrhunskih svjetskih hotelskih brandova na Opatijsku rivijeru.

– Opatija teži turizmu više kategorije te je stoga danas važan dan. Potpisan je povijesni ugovor koji jamči dolazak respektabilnog hotelskog lanca prisutnog na svim kontinentima. Drago mi je da se investitor odlučio na Opatiju i uspio dovesti vrhunski hotelski brand. Želim dobrodošlicu Marriott Internationalu u Opatiju i mnogo uspjeha u radu, kazao je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin na svečanom potpisivanju.

Investitor, mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros, naglasio je kako je ovo najvažnija investicija njegove grupacije u Hrvatskoj. Grupacija ima 26 hotela u Mađarskoj, Austriji i Crnoj Gori.

– Dobili smo priznatog međunarodnog partnera, jedan od najvećih svjetskih hotelskih brendova, stoga je naš hotel u izvrsnim rukama jer dobijamo luksuzni hotel sa pet zvjezdica. Prvi puta američki hotelski lanac Marriott International dolazi u Hrvatsku. Time u Ičićima očekujemo i europske i prekooceanske goste, naglasio je Meszaros.

Investicija u izgradnju hotela je teška 70 milijuna eura. Meszaros grupa prisutna je u Hrvatskoj i u sportu, vlasnici su NK Osijeka, a od nedavno su i vlasnici opatijskog hotela Miramar.

Predstavnik Merriotta Pankaj Birla, zamjenik predsjednika hotelskog lanca za Istočnu Europu, izrazio je vjeru da će poslovanje u Hrvatskoj i na prelijepoj Opatijskoj rivijeri biti vrlo uspješno te kazao da je to ujedno prilika za zapošljavanje većeg broja hotelskih djelatnika na kvalitetnim radnim mjestima.

Hotel bi trebao biti otvoren uoči ljetne sezone 2024. godine.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest