HNK Rijeka posjetio OŠ Srdoče i podržao prezentaciju sportske lektire iz kompleta knjiga “Olimpijskih priča”

13.10.2021. 16:45 | Rijeka, Rijeka & Regija, Sport

Autor teksta: P. B., Foto: HNK Rijeka

Predstavnici Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka danas su posjetili Osnovnu školu Srdoči. U suradnji s Riječkim sportskim savezom u okviru akcije “Ri Move” i HNK Rijeka podržao je prezentaciju dva nova izdanja knjiga sportske lektire iz kompleta “Olimpijske priče” – “Super Luka” i “Bosonogi Pele” koje govore o životu dvaju poznatih nogometaša – Peleu i Luki Modriću, objavio je HNK Rijeka.
Sportska lektira dio je projekta “Ri Move” Riječkog sportskog saveza, a namijenjena je učenicima nižih razreda osnovnih škola. Riječk je o jednistvenoj sportskoj publikaciji, a djeci nudi razvoj kulture čitanja kroz sportsku tematiku.
Prezentaciji novih knjiga prisustvovali su Željko Jovanović, povjerenik predsjednika Republike Hrvatske za sport, Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zdravko Ivanković, pročelnik za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.
Nensi Čargonja Košuta, knjžničarka OŠ “Srdoči”, pročitala je odlomak iz knjige o Luki Modriću, a zatim su Anton Krešić i Mato Stanić, nogometaši Rijeke, podijelili su svoja iskustva o tome kako su se počeli baviti nogometom, da li uživaju u ulozi nogometaša, evociravši pritom uspomene na svoje školske dane.
Riječki nogometaši   darovali su školi nogometne lopte, te potpisali veliki broj autograma razdraganoj djeci koja su tako imali prilike upoznati svoje uzore.

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest