Na Veliki petak gužva na glavnoj riječkoj placi, a dodatnom ugođaju svakako je doprinijelo i sunce koje se nešto prije podneva ukazalo. Užurbanost na svakom koraku, strpljivo se čekalo u redu, ne samo u mesnicama, nego i na zelenim štandovima. Osim janjetine (18-21 euro kilogram), teletine (10-15 eura) i odojka (10 eura kilogram) nije se zaboravila kupiti i domaća piletina za juhu. Rotkvica (1-2 eura mac), razne salate (4-5 eura), kapulica (5), ljutika (8), nema štanda na kojem se nije moglo kupiti, ali i strpljivo čekati u redu. Mnogi su zapravo obavili kupnju danas, u petak, subota se obično rezervira za kuhanje jaja, šunke (6-15 eura kilogram). Pojavile su se i domaće jagode, nešto su skuplje od grčkih, treba izdvojiti 8 eura za kilogram.
Na ribarnici svježa srdela (6 eura kilogram) i raža (12 eura). Bilo je i razne bijele ribe, od kovača do orada i nešto škampi.
U drugom paviljonu nakon dugo vremena oku ugodna gužva. S preseljenjem iz prvog paviljona, kupci su postali redoviti posjetitelji prodajnih prostora s mliječnim delicijama, vinima, svježim mesom i suhomesnatim proizvodima. Čekao se red za bakalar, masline, inćune…
I dok je na placi mladi špinat po 5 i 6 eura, izdvojili smo i ponudu eko uzgojenog špinata koji se prodaje na riječkom Korzu po 10 eura.













