“GUŠTI OD RIBI”: jela na kuharskom šou u Iki spremao i Stevo Karapandža

05.08.2023. 18:51 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Hotel Villa Schubert u Iki danas je bio središte gastro događanja koje je oduševilo  posjetitelje koji su nakon nevremenskih dana mogli malo uživali na svježem zraku, a “Gušti od ribi” došli su kao sjajan desert blagdanu.
Manifestacija “Vino i vruja” ipak će morati pričekati naredni vikend i bolje vremenske prilike, no “Gušti od ribi” su  nadomjestili, pa i najavili veliku manifestaciju narednog vikenda. Kuharski šou počeo je zalogajima koje je pripremio gastro znalac Damjan Miletić pa se moglo kušati hobotnicu začinjenu kaperima i balzamskim octom od smokava, mariniranu trilju, slane inćune, a sve to posluženo i dekorirano tako da je već plijenilo samim izgledom. Kušanje je oduševilo brojne posjetitelje koji nisu propustili priliku da budu dio ove manifestacije pogoste se delicijama. U isto su vrijeme na terasi restauranta Lungo M. Hotela Ville Schubert dva kuharska znalca, Stevo Karapandža i Luka Goleš, pripremali jela na bazi morskih delicija.

Stevo Karapandža, istinska kuharska legenda, pripremao je njoke s morskim plodovima, a kada su njegovi zalogaji podijeljeni posjetiteljima, dodatno je još pripremio i fuže s morskim plodovima, na oduševljenje prisutnih. Luka Goleš, chef Restauranta “Draga di Lovrana”, nimalo nije zaostajao za svojim starijim kolegom. Od desetak vrsta ribe pripremio je izvrstan brodet kojeg je sljubio sa zapečenom palentom. I njegova je delicija oduševila sve. Ukupno je pripremljeno preko 200 obroka, a osmijeh zadovoljstva publici i kuharima nije silazio s lica.
Kuhari su objašnjavali i proces pripreme jela, koja su se potom sljubljivala s izvrsnim vinima koje je osigurala Udruga Ikarski Barkajoli. Tako su se kušala vina odležana godinu dana u ikarskoj vruji, izvađena iz mora.

U manifestaciji su uživali brojni domaći i strani turisti koje su pozdravili opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, direktorica hotela domaćina eventa Tajana Trbović i predsjednik Udruge Ikarski barkajol Vjeko Zahej.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest