GOSPODARSKI KRIMINAL: članica uprave tvrtke od kupca automobila Kia tražila da 85.000 kuna uplati na njen privatni račun

03.11.2021. 12:08 | Crna kronika

Autor teksta: P. B., Foto: Fiore Vežnaver

Za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminala osumnjičena je 59-godišnjakinja nad kojom su kriminalističko istraživanje proveli djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je kao odgovorna osoba i član uprave trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu 25. veljače ove godine na području Liburnije prodala osobno vozilo marke Kia u vlasništvu te tvrtke, a za uplatu dogovorenog iznosa od 83.500 kuna kupcu nije navela žiro račun trgovačkog društva, već svoj privatni bankovni račun.
“Tako je tom uplatom pribavila protupravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a na štetu zagrebačkog trgovačkog društva”, navode iz policije.
Nakon okončanog kriminalističkog istraživanja 59-godišnjakinja je kazneno prijavljena riječkom Općinskom državnom odvjetništvu za kazneno djelo – zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest